Anderen over mij

In de loop der jaren heb ik geleerd om aan anderen naar hun feedback over mij te vragen. En ik kreeg veel terug, zowel via de mail als via LinkedIn, daar ben ik enorm dankbaar voor!
Ik ervaar het als leerzaam, verhelderend en verrijkend. Daarnaast is het handig, want zelf zeggen waar je goed in bent komt vaak toch net iets anders over dan als anderen dat doen.

Hieronder een selectie.

Onderverdeeld in:

  • facilitator/trainer
  • (dag)voorzitter/gespreksleider
  • coaching en online trajecten
  • organisator
  • spreker

Over mij als facilitator/trainer:

“Katja’s doortastendheid en betrokkenheid bij de deelnemers vielen me op. Ze reageert zonder oordeel en houdt de regie in de workshop. Discussies worden zo bijdragen aan het bewustzijn en de sfeer is er een van veiligheid en respect. Het was mooi om te zien dat alle zo verschillende deelnemers geladen met inspiratie naar huis gingen.”
Denise Haas, december 2014, eventmanager ‘De Broekriem’ Arnhem

“Katja overziet razend snel wat in een groep nodig, wenselijk en haalbaar is. Allemaal bij de les, allemaal op het gemak. Allemaal op het spoor van plezier en resultaat, door haar inspirerende wijze van procesbegeleiding. Een innemende professional. Aanrader!”
Peter Reijers, september 2014, Peter Reijers Communicatie 

“Je bent een fijn en warm persoon en je geeft iedereen de ruimte om zichzelf te zijn. Je schept een veilige en rustige sfeer en daardoor ontstaan er mooie dingen. Je komt krachtig over en weet mensen zelf na te laten denken, wat een kunst op zich is omdat mensen ook graag houden van pasklare antwoorden!”
Marjolein, 2012, deelnemer workshop

katja linders facilitator

Faciliator bij workshop voor Weekendschool Nijmegen

Over mij als (dag)voorzitter/gespreksleider:

“Katja hosted our two yearly career event for aspiring postdocs and phds. She enthusiastically guided our program and took care for looking after the general theme of the day: inspiring everybody to do what you like and find the right path. She was the perfect host for this day.”
Wouter Brok,  juni 2014, Policy consultant HRM – Radboud Universiteit Nijmegen

“Katja heeft in onze bibliotheek een avond gepresenteerd over spiritualiteit. We ontvingen verschillende gasten die op een hele andere manier over stilte en meditatie denken. Katja ging zonder vooroordeel of voorkeur deze avond in, waardoor de gasten zeer tot hun recht kwamen. Ze gaf ze de ruimte om op hun manier te presenteren en liet daarbij iedereen in hun waarde. Ook de bezoekers van de avond werden aan het woord gelaten om vragen te stellen. Ze wist uit de soms ietwat warrige woorden goede vragen te herleiden. Ze gaf deze avond veel lucht en humor mee, waardoor zowel gast als publiek zich erg op zijn gemak voelde en dit na afloop ook veelvuldig geuit werd. We hebben het hele traject van voorbereiding tot evaluatie zeer prettig met Katja samengewerkt.”
Marjolein Hordijk, februari 2012, Bibliotheek Nijmegen

Denkend aan Katja en haar voorzitterschap c.q. gespreksleider,  zie ik een kordate, warme en vooral humorvolle persoon. Ééntje die zoveel rust heeft, dat er ruimte is voor sturend optreden als de discussie verwatert. Die op prettige wijze vragen stelt die ‘to the point’ zijn. Ik heb me er aan kunnen laven om te zien hoe ze uit een overvloed aan informatie juist dat naar voren kan halen wat het verschil maakt. Katja gaat voor de inhoud en dat is een verademing.
Zwaan de Vries, 2012

“Katja is able to keep her head cool when everybody else doesn’t. She is enthusiastic, always up-to-date and a pleasure to work with. Her communication skills are superb.”
Ellen Webbink, 2009, vrijwilliger toen ik vrijwilligerscoördinator van Go Short festival was

Reacties van deelnemers aan mijn online cursussen en coachtrajecten:

“Ik heb nu een paar keer een coachtraject bij jou gehad. Wat jij me geeft is de rust en de mildheid naar mezelf toe om met rust en ontspannenheid aan mijn projecten te werken. Daarnaast zit jij vol praktische tips. Maar het basisgevoel van het vertrouwen in mezelf hebben, en er niet met piekergedachten vandoor gaan, dat vertrouwen, dat is me echt heel veel waard.”
Elma Roelvink, 2015, Pluk de stad 

“Netwerken, onderhandelen en grenzen aangeven: voor mij als beginnend ondernemer geen vanzelfsprekendheden. Katja heeft me laten zien dat ik bij al deze dingen kan vertrouwen op mijn intuïtie. Ook kreeg ik talloze praktische tips die ondernemen niet alleen overzichtelijker maar ook leuker hebben gemaakt. Bovendien maakten haar humor en inlevingsvermogen onze wekelijkse gesprekken iets om naar uit te kijken.”
Liza Swaving, 2014, lizaswaving.nl 

“Katja’s benadering maakt dat ik me minder aantrek van mijn eventuele beperkingen, beren op de weg en erger nog…wat ánderen vinden. En dat ik mij minder schaam als ik doe wat goed voelt voor mij, al is dat niet de ‘gangbare’ weg. Ik volg mijn gevoel en intuïtie en krijg zo veel meer kracht van dan ik voor mogelijk had gehouden.”
Petra Rovers, 2014, deelnemer online cursus

“Het gebeurt niet vaak dat ik me bij iemand tijdens een eerste ontmoeting zo op m’n gemak voel. Katja is open en positief in het gesprek, wat niet betekent dat ze geen kritische vragen stelt.”
Marieke van Keeken, juli 2012

Over mij als organisator:

Als initiatief-nemer en sturende kracht van de Waarmaakdagen is Katja een fijn en betrouwbaar persoon om achter je te hebben. Dankzij haar ervaring en duidelijke communicatie weet je waar je naar toe moet. Daarnaast kan haar zoektocht naar prikkelingen en inspiratie voor en bij anderen soms heel aanstekelijk werken!
Meike Lockhorst – host Waarmaakdag Utrecht, juni 2012

Ik heb Katja leren kennen als iemand met vernieuwende ideeën en die inspireert! Toen ik van de Waarmaakdagen hoorde, hebben we samen gekeken hoe we dit in Deventer konden opzetten! Dat was een groot succes! Ze staat altijd klaar voor advies en om je weer verder te helpen. Heel fijn om mee samen te werken.
Anne Kemmink –  mede-organisator Waarmaakdagen Deventer, augustus 2o12

Katja is de drijvende kracht van de waarmaakdagen in Nederland: een prachtig concept dat keer op keer een succes is voor zowel deelnemers en waarmakers.
Chiara van den Berg – Gangmakerij Leiden, host Waarmaakdag Leiden, juni 2012

“Katja staat open voor ideeën, weegt voors en tegens objectief af en geeft waar nodig een eerlijke, oprechte mening. Dat is voor mij een prima basis om samen verder te werken. Bovendien leert zij mij minder rechtlijnig te denken; open te staan voor andere invalshoeken. En heeft ze veel geduld. Kortom, ik ben blij dat we deze borrel samen de wereld in sturen en mensen met elkaar kunnen verbinden!”
Karin R., februari 2010, mede-organisator enkele ‘Creatief Ondernemend’-borrels

Over mij als spreker:

“Je wordt uitgenodigd als spreker en het eerste wat je doet is een lange stilte laten vallen… Katja kan dat! Er gebeurt iets bij het publiek. Ze weet mensen te raken. Door zichzelf te zijn. Door anderen een spiegel voor te houden. Een vraag te stellen. Het is een genot om naar Katja te luisteren. Ze prikkelt en inspireert. Na afloop van haar verhaal, vraag ik mij af: wat vind ik nou echt belangrijk?”
Linda Commandeur – Gewoon Commandeur

“Katja geeft een nuchtere blik op stilte. Een onderwerp waarbij je al snel kan zweven. Bij Katja is het juist een concreet verhaal vol met herkenbare situaties waar ik erg om moest lachen. Katja’s vertelwijze past bij haar onderwerp: rustig en weloverwogen maar wel met een vleugje peper.”
Marieke van Dam – Bureau Play

spreker katja linders

Contact

Kan ik iets voor je betekenen? Wil je kennismaken? Heb je een vraag? Wil je iets delen?
Vul mijn contactformulier in.
Ik hoor graag van je!