Moderne idealist

Tijdens de herfst van 2015 was het tijd voor een nieuwe richting in mijn onderneming en heb ik de site moderneidealist.nl gemaakt. Sinds die tijd is er een hoop in beweging gezet en veranderd. Ik ben gestopt met ondernemen. En ik laat nog meer los: vanaf augustus zeg ik mijn huur op en ga ik voor een aantal maanden vrijwilligerswerk doen in Ierland. Lees hier alles over mijn plannen.

Ik laat veel los: zoals hoe ik woon en veel spullen. En ook de site van de Moderne idealist.

De blogs bewaar ik graag, daarom heb ik er een e-boek van gemaakt. Deze kan je hier downloaden.

iBij de lancering van die site heb ik het e-boek ‘Stappenplan voor de Moderne idealist’ geschreven. Dat kan hier downloaden.

Ik heb moderne idealisten geïnterviewd (Fanny Koerts, Michael van Loenen, Janne Willems, Linda Commandeur, Juul Martin, Marike van Ijssel, Geert Klein Breteler en Sharon Huisman.) Dat was ter inspiratie voor iedereen die iets voor elkaar wil krijgen dat bijdraagt aan mooie dingen aan de wereld.
De interviews staan op mijn YouTube-kanaal en deze kan je hier nog gewoon bekijken.

Ik ben en blijf een moderne idealist, alleen voortaan zonder die site 🙂

alles is met elkaar verbonden

Waarom de moderne idealist?

Niet alles in de wereld ligt vast. Je mag overal vragen bij stellen. Dingen kunnen veranderd worden. En nieuwe en goede ideeën uitgevoerd.

Dat heb ik bij vele banen, projecten en plannen gedaan. En doe ik nog steeds.

Een moderne idealist. Zo zie ik mezelf. En de mensen waar ik het liefst mee, voor en met werk zijn dat ook (ook al noemen ze zichzelf niet altijd zo).

Veel mensen die ik ontmoet hebben plannen voor zichzelf, anderen, de maatschappij of de wereld, maar het lukt ze niet altijd om daar de aandacht, tijd en energie aan te besteden die ze willen. Omdat ze het geen prioriteit geven. Niet durven. Geen idee hebben hoe dat aan te pakken. Vandaar deze site.

Ik draag er graag aan bij dat de talenten van moderne idealisten benut worden en hun plannen, projecten of onderneming wél de aandacht krijgt die het verdient.

Ik geloof in de kracht van zelfkennis, delen en netwerken. Ik geloof dat er veel wél kan en heb dat onder meer ervaren in het opzetten van en bijdragen aan vele evenementen en projecten. Ik zie mezelf als een moderne idealist: praktisch, optimistisch, ga uit van mogelijkheden, ga graag ergens mee aan de slag en -alhoewel ik ook graag papieren boeken lees en offline dagen heb- omarm ik ook alle online en technische mogelijkheden.

Het woord ‘idealist’ hoorde ik zelf bewust voor het eerst toen ik eind jaren negentig als derdejaars student Culturele en Maatschappelijke Vorming een jaar stage ging lopen bij Loesje. Loesje van de idealistische posters. Er ging een wereld voor me open.