Over mij

Mijn levensvisie

De wereld wordt een nóg mooiere, fijnere en leukere plek als mensen de tijd nemen om beter naar hun hart te luisteren, hun interesses en talenten serieus nemen en aan de slag gaan met dat wat goed voelt. Met zorg voor zichzelf, anderen en de wereld. Met minimaal een vleugje humor, zelfkennis, openheid en bereidheid tot leren.

Als je weet waar je (niet) goed in bent, waar je hart (niet) sneller van gaat kloppen én hoe keuzes te maken die daarop gebaseerd zijn, leidt dat tot meer levensplezier, voldoening, liefde, rust én productiviteit.

Door mijn manier van leven en werken draag ik daar zoveel mogelijk aan bij.

Regelmatig blog ik op deze site over wat me bezighoudt. Een mail ontvangen zodra ik een nieuwe blog plaats?

Laat dan hier je mailadres achter:

Over mijn loslaat avontuur:

In augustus 2016 heb ik mijn woonplek en een hoop spullen losgelaten om voor in ieder geval een aantal maanden vrijwilligerswerk tegen kost en inwoning te doen. Bij projecten die aansluiten bij mijn levensvisie. Uiteindelijk heb ik bijna anderhalf jaar in Ierland gewoond. Vanaf januari 2018 weer aan het aarden in Nederland.

Voor in ieder geval twee maanden had ik mezelf opgegeven als vrijwilliger in het hostelgedeelte van dit Boeddhistische meditatie centrum in Ierland. Een bijzondere plek in een geweldig mooie omgeving. Met amper mobiel bereik en weinig wifi.

Ik koos er voor om tijdens de eerste maanden geen blogs te schrijven en niet op sociale media te gaan. En in plaats van mijn smartphone nam ik een ‘gewone’ mobiel mee. Ik was wel altijd via de mail bereikbaar.

Eindelijk echt even loslaten en ergens met volle aandacht zijn. Zo’n bijzondere, intensieve en leerzame plek dat ik daar tot half januari 2017 ben gebleven. Even naar Nederland en in februari weer naar Ierland. Ruim een maand heb ik gewoond en gewerkt op Crann Og Eco Farm, een interessante plek. En toen belande ik weer terug in Dzogchen Beara, mijn avontuur daar was nog niet klaar. Een paar dagen voor 2018 begon, kwam ik weer terug naar Nederland, om hier weer te leven. Dat blijkt een avontuur op zichzelf weer.

Bekijk foto’s van mijn Ierland-avontuur op Flickr and Instagram.

En ik heb inmiddels ook een Engelse site waar ik soms blogs post: happy without reason.