10 manieren om even afstand te nemen

Bezig zijn met doen wat je wilt en waar je energie van krijgt is interessant en leuk. En bij vlagen enorm vermoeiend. 
Wat is het mooi als je van de weg kan genieten en leert dat iedere stap blijkbaar nodig is. Ook al lijkt deze in de verkeerde richting of zelfs een stap terug te zijn.
 Op zo’n momenten afstand nemen kan wonderen doen.

Krampachtig

Hoe intensiever je bezig bent met ontdekken en uitzoeken, hoe moeilijker het lijkt om los te laten. Het gaat maar door… Wat je vandaag ontdekt zodat je doel helder wordt, kan over een paar weken of maanden ineens een vaag punt in de verte zijn. Wat je gisteren nog energie gaf om te doen, kan over een tijdje ineens futloos maken.

Geluk is een richting, geen punt

Dat ervaar ik zelf al jaren zo. De ene hobbel bleek wat groter dan de anderen, maar ik weet inmiddels zeker dat er altijd weer eentje komt. En… ik ben ze leren waarderen. De hobbels zorgen er namelijk voor dat ik blijf toetsen of ik op de goede weg zit. Waar wringt het bij mij? Ben ik nog wel aan het doen waar ik energie van krijg? Alleen door te doen kom jij er achter wat er bij je past en hoe jij de dingen het beste kan doen. 
Sta stil, neem afstand en kijk. Soms met een zucht, soms met verbazing, soms met een grote schaterlach.

Mijn 10 dingen

Ik heb een lijstje gemaakt met 10 dingen mij helpen om afstand te nemen:

  1. Muziek aan en plaatjes en quotes uit tijdschriften knippen (o.a. voor mijn verwonderkaarten)
  2. Naar een filmhuisfilm.
  3. Wegduiken in de wereld van een mooie roman of tijdschrift.
  4. Meer over mezelf of de wereld (her)ontdekken door de woorden van een zelfhulp/management/doe-boek.
  5. Een eindje wandelen.
  6. Met een vriend(in) wat kletsen: dingen zien er heel anders uit als ik ze hardop zeg en ze uit mijn hoofd gaan.
  7. Sporten.
  8. Opruimen en ordenen in mijn huis.
  9. Dansen.
  10. Even helemaal niks. Of uit het raam staren.

Jouw 10 dingen?

Maak een lijstje met de 10 dingen die jij kan doen om afstand te nemen. Ontdek, ervaar en kijk wat er voor jou werkt. 
Gun jezelf om daar soms iets van te gaan doen. En laat de rest even los!

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.