Als je haast hebt: doe de dingen langzamer

Gisteren ben ik op tijd gaan slapen en had de wekker vroeg gezet. Het idee was om na voldoende nachtrust een paar uur mail en andere dingen te doen, voordat mijn eerste afspraak er zou zijn.

Ik werd echter 1 1/2 uur later wakker dan ik had gepland. Had de wekker wel op de goede tijd gezet, maar niet aan gezet.

Een paar seconden voelde ik een soort van paniek opkomen.

“Hmpf, gisteren mailloze dag gehad, dus vandaag vast heel veel mail die op me wacht. En begin ochtend komt Hanneke, zodat we verder gaan werken aan Creatief Opschudden. En daarna laatste voorbereidingen voor het metzonderwerk-event, waar ik na de lunch naartoe ga. Snel aan de slag!”

En toen dacht ik aan wat ik vaak zeg tegen anderen, en mezelf:

als je haast hebt, doe de dingen dan langzamer. Dan ervaar je meer rust. En krijg je meer gedaan.

Dat denken alleen gaf al rust.
Onder de douche bedacht ik me dat ik misschien veel mails zou hebben, maar dat die niet allemaal vandaag beantwoord hoefden te worden. En dat ik alle voorbereiding voor mijn workshop tijdens metzonderwerk eigenlijk allang gedaan heb. Het onderwerp is mijn leven, dus dat zit helemaal in mij.

Ik had vanaf opstaan een uur tot mijn eerste afspraak er zou zijn.
Ik heb  de tweede laag magneetverf geverfd op een stukje van mijn deur, gedoucht, gegeten, mijn mailbox leeggewerkt, een paar mails verstuurd.
En nu nog een kwartier over om deze blog te schrijven, er een mooi plaatje bij te zoeken en te delen.

En dat allemaal rustig en langzaam.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.