Als puzzelstukjes vallen: van idee naar werkelijkheid

Veel ideeën blijven voor altijd een idee. En soms vallen puzzelstukjes op hun plek en ben je een idee ‘ineens’ aan het uitvoeren. Is het van een idee werkelijkheid geworden. Zo ging het met mijn online maandcursus ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!’. Een jaar of drie geleden heb ik de workshop met dezelfde naam ontwikkeld.

Mensen kwamen vaak naar mij toe met vragen over mijn zoek&vindtocht. En ik merkte dat ik heel veel dezelfde vragen aan het stellen of tips aan het geven was. De workshop leek me een logisch vervolg. Deze heb ik de afgelopen jaren regelmatig gegeven. Ik vond het fijn om te merken dat deelnemers aan het denken werden gezet, inzichten kregen en gingen handelen. Mooi. Zelf heb ik de grootste omwegen gemaakt om te komen waar ik nu ben en ik denk dat een beetje zoeken niemand kwaad doet. Integendeel zelfs. Maar ik gun iedereen om er iets minder dan mijn 13 jaar over te doen.

Ik had het idee dat ik steeds meer aan de workshops moest trekken. Mensen uit het hele land op een tijdstip en plek bij elkaar krijgen ging niet altijd even makkelijk. En dat er andere manieren waren, ook nog op een voor mij makkelijkere manier, waarop ik tegelijkertijd meer mensen kon bereiken.

In mei van dit jaar deed ik mee aan het wonderlijke en fijne Welvaartsspel en daar vielen een aantal puzzelstukjes. Eerst en vooral de site waar het plaatsvond: deze leek me ideaal voor een zelf te houden online cursus. En mede door de opdrachten tijdens die maand mei werd het me steeds helderder dat ik iets te bieden heb aan de zoekende mens.

Nog meer puzzelstukjes vielen op hun plek en zo kreeg het idee voor mijn online maandcursus steeds meer vorm. Ik ging in de weer met de technische kant, het werven van deelnemers en het schrijven van de content. Maar liefst 26 modules. Daar ging veel meer tijd in zitten dan ik had gedacht, maar het was ook ontzettend leuk om te doen: bedenken welke onderwerpen wanneer aan bod zouden komen, welke persoonlijke strubbelingen ik zou vermelden, welke filmpjes erbij, het verzamelen en maken van beeldmateriaal, het formuleren van de dagopdrachten.

ittakescourage

In het bijbehorende forum kwamen er mooie, kritische en open reacties. Fijn om daarop te reageren en fijn voor de mensen die meededen, zeker een toegevoegde waarde. Begin augustus was de eerste maand voorbij en kon ik eindelijk naar alle reacties vragen! Ik heb een feedbackformulier naar alle deelnemers (meer dan 40) verstuurd en heb er al een paar terug, maar hoop dat ze allen de tijd gaan nemen om ervaringen en feedback aan mij terug te geven. Op deze manier krijg ik beter inzicht in de cursus en kan ik aanpassingen doen voor de volgende editie.

Vanaf volgend jaar wil ik de cursus 4x per jaar aanbieden: januari, april, juli en oktober. Dit jaar is er in ieder geval een in september en misschien ook in november.

Ik ben trots op mezelf, dat ik deze volgende stap in het ondernemen heb gezet. En vind het zo leuk en fijn om te merken dat anderen iets hebben aan de ervaringen die ik tijdens mijn lange zoektocht, en nog steeds, opdoe. Lange tijd heb ik mezelf wat op de achtergrond gehouden, omdat.. tja, waarom? Omdat ik bang was om uit te blinken, om op te vallen, om reacties te krijgen (met kans op negatieve). Sinds ik ondernemer ben kom ik er echter steeds meer achter dat juist in het mezelf laten zien kracht zit. Dat ik dan juist meer bereik. En door te delen waar ik moeite mee had en heb, zetten anderen eerder stappen. En dat juich ik toe, want ik geloof erin dat als iedereen zichzelf echt durft te (laten) zien, iedereen beter tot zijn recht komt.

Hieronder enkele reacties van deelnemers:

Dank je wel, Katja. Niet alleen voor de cursus, maar ook voor een blik op jou aan de hand van het forum. Je bent een bijzonder persoon. Leuk je langs deze weg (beter) te leren kennen.” Maureen

Erg leuke opdrachten om te doen, en een fijne manier om op bepaalde situaties te reflecteren en zo weer over mezelf (en bepaalde patronen) te leren.”  G.

Zelfanalyse, no nonsense aanpakken van jezelf om inzicht hierin te krijgen en stappen te kunnen zetten in een gewenste richting. 
‘Stilstaan bij jezelf om zo verder te komen.” M.

Ik merk dat ik in mijn dagelijks leven ook veel met de zoektocht bezig ben, vanavond na mijn werk een etentje gehad met een ex-studiegenoot en weer erg veel nieuwe inzichten gekregen. Heel fijn!”  Anniek

“Ik vind dat je er enorm veel waarde in hebt gestopt. Veel van jezelf ook, en daar gaan je opdrachten ook over – dus dat klopt. Het is eerlijk, integer, prikkelend en dat klopt dat ook weer met wat je van jezelf zegt.” Mohara

Vandaag nieuwe inzichten! Vage gedachten en vermoedens worden nu helder. Ik ontdek dat wat bij mij “als vanzelf” gaat, waar blijkbaar mijn talent ligt, iets is wat ik altijd als vanzelfsprekend heb gezien, als niets bijzonders. Maar blijkbaar is dat toch niet zo en is het iets wat niet iedereen heeft.” Saskia

Is deze cursus iets voor jou? Kijk HIER voor alle info en om je aan te melden.
En bekijk HIER mijn Pinterest-board ‘En nu aan de slag!;

Lees verder:
Hoe voeg jij de meeste waarde toe? (dit is een van de modules uit de cursus)
Wat zou jij doen als geld geen probleem zou zijn?

 

2 Comments

  1. Met recht kun je trots zijn op jezelf . Een hele klus om de content voor de online cursus samen te stellen, lijkt mij inderdaad. Je persoonlijke, ontspannen
    schrijfstijl, zoals je die ook hanteert in je blogs, vind ik een groot pluspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.