Andere blik door een andere omgeving

Deze week pas ik op het huis, de kat en de kippen van iemand in Drenthe. Het voelt als vakantie, maar het is geen vakantie. Dat is een van de voordelen van voornamelijk online werken: met mijn laptop en wifi kan ik bijna overal mijn werk doen.

In een andere omgeving word ik me altijd bewuster van mezelf. Dat vind ik interessant, confronterend, verhelderend en leerzaam. Ik heb hier geen vaste gewoontes en routines. En daardoor merk ik mezelf meer op.

Een frisse blik op mijzelf. Geeft een verse blik op mijn wereld. En de wereld.

Terwijl ik ’s avonds buiten een boek lees, realiseer ik me hoe weinig ik aan het lezen ben. Ik ben drukker bezig met kijken, luisteren en voelen.

De natuur is hier dichterbij dan ik gewend ben. En dat doet me erg goed merk ik. Het huis heeft lemen muren en er is steen en veel hout. De kat wil volop aandacht. Er zijn nieuwsgierige kippen die ieder op hun eigen manier rondscharrelen. Er is een enorm grote moestuin. De Drentse hei is op loopafstand. Er zijn vele vlinders.  Twee koolmeesouders vliegen af en aan vliegen om hun kinderen verse wormen te voeren. En gisteren raakte ik al wandelend aan de praat met een heuse schaapsherder. En een leuk gesprek over schapen, honden, geschiedenis en de natuur volgde.

Een goede plek en een goede week om alles van de afgelopen maanden te laten bezinken, om te kijken hoe alle verzamelde puzzelstukjes wat betreft mijn onderneming zich gaan vormen. De stukjes vallen steeds meer op hun plek, door de gesprekken met buren, een zin uit een boek, een gedachte die voorbij waait. Een nieuwe blik, door de andere omgeving.

20150708_144149

Deze keer een blog geïnspireerd door een ‘ik blog de zomer door’-opdracht van Karin: Fotografeer de zonsondergang vanuit je eigen huis en blog over het gevoel dat je erbij hebt, hoe je (werk)dag is geweest en hoe je nu uitrust. #ibzd

En het geweldig fijne plekje waar ik ben, wordt bewoond door Sharon, oftewel De Stiltemaker.

4 Comments

  1. Heerlijk om te lezen. Ik hou ook zo van de natuur en zie ook dagelijks met hoeveel zorgzaamheid de jonkies worden gevoed. Ik heb de natuur om me heen. Het verveelt nooit.

    Groetjes, Ria

  2. Goed om even stil te staan bij wat om je heen is. Ik hoorde afgelopen week iemand zeggen dat ze het niet snapte waarom je telkens de lucht zou willen fotograferen. Ik wilde het uitleggen, maar dacht: laat maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.