Begin je morgen? Of nu..

Heb jij een plan of idee dat je graag wilt waarmaken? Niet meteen nu. Maar morgen. Of later. Waarschijnlijk heb je redenen bedacht waarom je nog geen begint hebt gemaakt. Allemaal logisch klinkend. Maar het zijn smoesjes. Waardoor je jezelf tegenhoudt in het doen van wat je eigenlijk wilt doen. Hoe lang blijf je nog uitstellen?

Niet nu, maar later

Mensen zitten vreemd in elkaar. Ze willen iets heel graag. Dat kan van alles zijn. Een andere baan. Een eigen onderneming opstarten. Op reis. De zolder opruimen. Een mooi plan de wereld in brengen. Een nieuwe studie beginnen. Vrijwilligerswerk doen. Aansluiten bij een cool project. En toch doen ze het niet. Niet nu. Het is iets voor later.

Smoesjes

Ik had lang allemaal plannen en ideeën. Maar de ene na de andere dag ging voorbij, zonder dat het gelukt was. Zonder dat ik een stap had gezet. Ik had allemaal redenen bedacht. En ik geloofde ze. Ik leefde ernaar. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik zelf degene was die er voor zorgde dat ik het niet deed. Door mijn smoesjes hield ik mezelf tegen. En deed ik niet wat ik wilde doen. Wat zonde! Het wel proberen én doen bleek me veel meer voldoening te geven.

Je bent wat je (niet) doet

Door mijn jarenlange ervaring in het bedenken van smoesjes ben ik een expert geworden in het herkennen ervan. In mijn omgeving en door mijn werk hoor ik alles voorbij komen. “Ik ga het doen als ik meer tijd heb.” “Ik heb eerst meer geld nodig.” “ Tja, ik wil het echt wel graag, maar ik denk niet dat ik het kan.” “Ik heb nog niet genoeg ervaring.” “Ik wil er eerst meer over leren.” “ De tijd is nu niet goed.” Als je deze dingen vaak genoeg zegt, dan ga ze geloven. En… ze worden waar.

Ik kan het wel

Stel je voor dat je het tegenovergestelde zou denken. Hoeveel zou je dan kunnen doen? Welke eerste stap zou je dan vandaag gaan zetten? Wat zou het mooi zijn als jij andere dingen gaat geloven en zeggen. Dan worden al je plannen en ideeën misschien zomaar waar. En ga jij helemaal het leven leiden dat bij jou past.

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.