De drie tips voor iedereen die iets wil

Met een paar kleine stapjes is het mogelijk om de plannen en ideeën die in je hoofd zitten daadwerkelijk uit te voeren. Tijdens de afgelopen Waarmaakdag viel het me weer eens op dat, met wat voor vragen of verhaal iemand kwam, deze volgende stappen voor iedereen bleken te gelden.

Deze drie tips zijn voor iedereen die iets wil en daar vandaag mee wil beginnen:
– begin niet bij het begin, begin nu
– zet iedere dag een stapje
– doe het niet alleen

Mensen weten vaak niet goed waar te beginnen met als gevolg dat ze helemaal niet beginnen… Wachtend op het perfecte moment. Of de beste eerste stap. Het is echter zo dat er geen perfecte eerste stap is. Iedere eerste stap is een goede. want het zet alles in beweging! En deze leidt als vanzelf tot de volgende stap. En een daarop volgende.

Vervolgens is het van belang dat je, eenmaal de eerste stap gezet, in beweging blijft. Doe iedere dag iets om je plan/idee/droom/doel te bereiken. En dat mogen kleine stapjes zijn, graag zelf. Iedere dag een klein stapje werkt waarschijnlijk beter dan een keer in de week een grote stap. Door er iedere dag mee bezig te zijn, blijft het actief in je hersenen. En deze komen zo als vanzelf op nieuwe stappen en ideeën.

Maak dus stapjes als: ‘vandaag dat boek bestellen’, ‘vandaag verzamelen wat ik er eerder over heb opgeschreven’, ‘vandaag een afspraak maken met … om ..’, ‘vandaag drie zinnen schrijven over wat ik wil bereiken’.

En als laatste raad ik iedereen aan om niet alles alleen te doen. Tenzij jij een superwondermens bent, acht ik de kans groot dat jij niet overal even goed in bent. Het is goed om te weten waar je niet goed in bent, voor die gebieden is het handig om hulp in te schakelen bij anderen. En dat kan door een professional in te huren, of door te kijken welke neef/buurvrouw/collega je daarbij kan helpen.

Daarnaast is het, zelf als je veel wel kan, goed om je plannen te delen met anderen. Anderen zien altijd andere mogelijkheden dan jij en helpen je, door hun vragen vaak onbewust, met het verder vormgeven van je plannen.

 Dus, welke stap ga jij vandaag nog zetten? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.