Deel niet alles

Ik vind het geweldig dat we tegenwoordig veel kunnen delen via sociale media. Delen kan leiden tot inspiratie, verbindingen, contacten en meer mooie dingen. Afgelopen dagen betrapte ik me er echter op dat ik bij het zien of denken van mooie dingen meteen dacht ‘hoe en waar dit te delen’. En zo ging het moment zelf ineens voorbij. Was ik vergeten er écht van te genieten of het helemaal tot me door te laten dringen. Bij deze de oproep aan mezelf en ieder die dit leest: sta meer stil en deel niet alles.

Alles kan meteen

We leven in een wereld waar alles meteen kan. Foto’s zie je direct terug op je camera of mobieltje. En kan je meteen naar anderen doorsturen. Smsjes en whatsappjes komen na een druk op de knop bij de ander aan. Alles wat je wilt zien of weten, kan je snel terugvinden op youtube. Of ergens anders op het wereldwijde web. Alles wat je ziet, leest en denkt kan meteen met anderen gedeeld worden. En dat doen we ook massaal.

Nu is het moment

Ik vind het altijd raar als ik ergens lees ‘dit concert is echt geweldig’, of ‘de film waar ik nu naar kijk is heel erg mooi’. Waarom er iets van missen door je aandacht te besteden aan het delen van hoe mooi je het vindt? Ieder moment komt maar een keer. En als het een geweldig of mooi moment is: ga er eens helemaal in op! Geniet er volledig van. Sta wat vaker stil. Voel hoe het voelt. Wat het met je doet. Of het je raakt. En deel het daarna pas met anderen. Of niet.

Leef het leven

Het leven zit namelijk vol met leuke, mooie, bijzondere, ingewikkelde, stomme, grappige, vreemde, ontroerende, suffe, intense, broze, indrukwekkende, lieve en dagelijkse momenten. Het is bijna niet te doen om alles altijd helemaal te ervaren. Laat staan het te delen. Dus de volgende keer dat je iets wilt delen dat je ziet, hoort, leest, denkt: adem eerst even in en uit en probeer het moment zelf te ervaren. Tot het volgende moment zich aandient. En het volgende.. En het daarop volgende..

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.