Denk in moeilijkheden. En zie moeilijkheden. Denk in kansen. En zie kansen.

Jouw wereld is zoals jij die ziet. Waar jij je focus op legt, is wat er is. Sta er eens bij stil hoe krachtig dat is. En hoe dat doorwerkt in alles. Jij bepaalt waar je je energie op richt.

Stel:
Je hebt een plan dat je graag wil uitvoeren. Je denkt erover na. Je visualiseert het wat. En je ziet wat er allemaal mis kan gaan. Je haalt een voor een naar boven wat jij niet kan wat je wel nodig denkt te hebben. Je ziet veel beren op de weg. Dat ziet er onmogelijk en ingewikkeld uit!

Dus ga jij je plan uitvoeren? Waarschijnlijk begin je er niet eens aan. En als je er wel aan gaat beginnen, is de kans groot dat het niet lukt. Je aandacht is namelijk alleen gericht op alle moeilijkheden. Dus dat is alles wat je ziet en aantrekt.

Stel:
Je hebt een plan dat je graag wil uitvoeren. Je denkt erover na. Je visualiseert het wat. Je ziet voor je hoe het is als je het hebt uitgevoerd. Je beeldt je in hoe fijn het voelt om er mee bezig te zijn. Je haalt een voor een naar boven wat jij allemaal in je hebt dat je van pas gaat komen. Je ziet wel wat beren, maar je gelooft ook dat er mensen, mogelijkheden en kansen komen die ervoor zorgen dat die beren weer van de weg af gaan.

Dus ga jij je plan uitvoeren? Grote kans van wel! Je begint er in ieder geval mee. En zet iedere dag een stapje en door ieder stapje naam jij je idee serieus, denk je in mogelijkheden en daardoor zie je steeds nieuwe kansen die je gaan helpen bij het waarmaken van je idee.

Wat geloof jij dat er allemaal mogelijk is?
Voor welke kansen sta jij open?

Stop met uitstellen.
Kies je doel.
Bepaal je focus.
Zet iedere dag een stapje.