Doe jij wat je leuk vindt?

Een jaar heb ik de wekelijkse rubriek ‘doen wat je leuk vindt’ op mijn site bijgehouden. Hier stelde ik 5 dezelfde vragen aan mensen die doen wat ze leuk vinden. En daar hun geld (bijna) mee verdienen. De antwoorden waren herkenbaar, grappig, ontroerend, verfrissend, bijzonder en/of inspirerend. Deze keer een aantal antwoorden op de vraag: Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?

“‘Leuk’ vind ik een woord dat te weinig om het lijf heeft. Schoenen die ik vandaag leuk vind, vind ik over een maand niet meer leuk. Ik ben liever bezig met iets wat dieper gaat dan alleen maar ‘leuk’. Natuurlijk wil ik genieten, maar het gaat er – vind ik – over dat je dingen doet waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, zodat je je gelukkig voelt. En gelukkige, zich ontplooiende mensen zorgen voor een betere wereld. “
Caryn ’t Hart de Wijkerslooth – docent communicatie TU Delft

“Ja, ik vind dat heel erg belangrijk! Het belangrijkst zelfs, want door dat te doen ben ik echt een leuker mens, ben ik energiek, enthousiast, zeer gedreven… en voelt mijn werk ook niet als werk maar meer als een levensinvulling.”
Maria Mazarakis – Inspiratiehuis Arnhem

“Ik weet niet of leuk het belangrijkste meetpunt voor me is maar wel dat ik iets doe dat wezenlijk goed voelt en dat wat ik doe uit mijn eigen drijfveren komt. Veel mensen blijven hangen in werken voor het geld en tijd afstrepen tot het volgende weekend of vakantie waar ze eindelijk een bepaalde vrijheid ervaren. Grotendeels eigen baas kunnen zijn, mijn eigen tijd kunnen indelen en de ruimte hebben om naar mezelf te kunnen luisteren, ervaren waar ik zin in heb, dat zie ik als de belangrijkste verdienste. Dat je niet meer naar verre landen hoeft te gaan om dat gevoel van vrijheid te ervaren. Maar zelfs als je doet wat leuk vindt, dan kom je jezelf nog tegen. Er zijn telkens wel weer nieuwe uitdagingen te overwinnen en balans te vinden maar het verschil is dat je zelf kiest hoe daar mee om te gaan ipv dat een ander dat voor je doet. Het heeft er dus mee te maken dat je iets doet wat je echt moet doen en uiteindelijk geeft dat heel veel voldoening. Alsof je stroomafwaarts zwemt ipv met veel pijn en moeite vooruit komt tegen de stroming in. Als ik voor de klas sta voelt het altijd goed en weet ik dat ik op de goede plek sta.”
Michelle de Wit – Yoga Kula

“Als ik bezig ben met de dingen die ik echt leuk vind, merk ik dat alles me makkelijker af gaat. Sowieso heb ik niet het idee dat ik aan het werk ben. Ik deel mijn tijd flexibel in. ‘Prive’ dingen overdag en werk ’s avonds en in het weekend, het loopt allemaal door elkaar. Als ik de dingen die ik leuk vind, heb ik minder slaap nodig en heb ik meer energie, heerlijk!”
Lars Rengersen – o.a. Truienradar / organisatie van de toekomst

“Ja! Mijn motto ‘Met plezier aan de slag’ staat zelfs op mijn auto. Ik kan echt ongelooflijk genieten wanneer ik bij een verkeerslicht sta en de automobilist naast me begint opeens te glimlachen na het lezen van deze woorden op mijn knalgele Fiat500.”

Linda Commandeur – verbindt mensen, ideeën en gedachten

En jij, vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van dingen die je leuk vindt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.