Doen wat je leuk vindt nr 41: Lars Rengersen – o.a. Truienradar / organisatie van de toekomst

Lars kende ik al langer van van naam en leerde ik kennen tijdens de eerste Gave Dingen Doen in Nijmegen. Hij praat en tweet altijd zo enthousiast over de dingen die hij doet. En dat is heel veel, kijk vooral op zijn site. Maar lees vooral eerst even zijn antwoorden op mijn vragen:

———————————————————————————————————————————————————

Wat zijn de leuke dingen die je doet?
Het leukste vind ik om nieuwe concepten uit te denken, uit te werken en te proberen. Ik hou heel erg van sprintjes trekken. Na een tijdje ga ik me dan weer vervelen en richt ik me weer op nieuwe dingen. Daardoor werk ik aan heel veel dingen tegelijk. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met meten van emotie & beleving, truienradar, onderzoek in hoger onderwijs, organisatie van de toekomst, openspace company, data visualisatie voor de industrie, health innovation lab, en oude Volvo’s als hobby.
In de basis ben ik zelfstandig ondernemer en voor sommige initiatieven heb ik samen met anderen aparte bedrijven opgestart.

Wat vind je er leuk aan?
Met name de afwisseling en diversiteit in samenwerkingen vind ik erg leuk. Hierdoor heb ik veel mogelijkheden en kan ik aan die dingen werken die stromen en waar ik energie van krijg. Doordat het zoveel verschillende dingen zijn, is het ook makkelijker om sommige dingen weer los te laten.

Verdien je hier je geld mee?
Tja, goede vraag. Het blijft een kwestie van balanceren tussen pionieren en declarabel werken. Met name de hele nieuwe dingen kosten geld en tijd. Tegelijkertijd zijn dat ook de dingen die ik het allerleukste vind. Ik probeer daardoor een balans te vinden om daarnaast ook een aantal dingen die ook wel leuk, maar vooral declarabel zijn.

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?
Als ik bezig ben met de dingen die ik echt leuk vind, merk ik dat alles me makkelijker af gaat. Sowieso heb ik niet het idee dat ik aan het werk ben. Ik deel mijn tijd flexibel in. ‘Prive’ dingen overdag en werk ’s avonds en in het weekend, het loopt allemaal door elkaar. Als ik de dingen die ik leuk vind, heb ik minder slaap nodig en heb ik meer energie, heerlijk!

Wist je vroeger dat je dit wilde doen?
Nee, en nog steeds staat niet vast wat ik doe eigenlijk. Daar zit de kern. Niet alles blijft oneindig lang leuk. Ik doe dit op dit moment omdat ik dat nu leuk vind en ik probeer zo scherp mogelijk te blijven of dit ook zo blijft. Zelfstandig ondernemer zijn lijkt dit wel automatisch te faciliteren, maar dat is niet het geval. Ook als ondernemer raak je in patronen. Het blijft belangrijk om die te doorbreken om echt altijd met leuke dingen bezig te zijn. Dan gaat het echt vanzelf!

Tip/levensmotto/boekentip/filmtip/uitsmijter:
Zoek samenwerkingen op die werken! Ik geloof dat als je samenwerkt met mensen die dezelfde drive en visie hebben op werken en samenwerken, dat je elkaar dan automatisch kunt vertrouwen. Dat is overigens ook waar we mee experimenteren in organisatie van de toekomst.

Lars Rengersen (34), Nijbroek
Site: larsrengersen.nl
Twitter: @larsrengersen

———————————————————————————————————————————————————

Bekijk HIER de eerdere 40 mensen in deze rubriek..

Zou je graag willen doen wat je leuk vindt, maar komt het er niet zo van? Dan kan je er iets aan hebben om een prikkel-uur bij mij te boeken of je aan te melden voor de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘.

Doe jij ook wat je leuk vindt en wil je ook aan het woord komen hier? Of ken jij iemand die altijd enthousiast over werk praat? Ik ben nog naar een paar enthousiaste mensen op zoek die geld (gaan) verdienen met het doen van wat ze leuk vinden (alle soorten banen en ondernemingen welkom) ter inspiratie voor mensen die denken dat het niet mogelijk is!

Ik zie je reactie graag tegemoet via mijn contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.