Doen wat je leuk vindt nr 42: Marieke van Dam – Bureau Play

Vorig jaar was ik voor het eerst op het geweldige Natural Networking Festival. Marieke van Dam was daar ook. Ik heb haar leren kennen en kort gepraat, maar verder kwam er de hele tijd iets tussen. Gelukkig heb ik haar later nog eens gezien en haar beter leren kennen via haar getwitter en haar leuke nieuwsbrieven. Marieke doet echt helemaal wat ze leuk vindt en ook nog met iets waar ik me helemaal in kan vinden: spelen! Voor alle leeftijden, op alle momenten. Lees er hieronder meer over.

———————————————————————————————————————————————————

Wat zijn de leuke dingen die je doet?
Mijn bedrijf heet Bureau Play. Ik ontwikkel allemaal leuke ideeën, producten, workshops en events om volwassenen aan het spelen te krijgen. En daarbij gebruik ik het dagelijkse leven als uitgangspunt. Spelen hoeft niet alleen maar in je vrije tijd plaats te vinden. Je kan ook een heleboel lol hebben onderweg naar je werk of in de supermarkt.

Een van mijn belangrijkste producten zijn de SPEELregels; kleine ontregelende opdrachtjes die van het dagelijkse leven een speeltuin maken. Ik geef in eigen beheer daar een speelkaartenset van uit. Ik maak ze ook in opdracht. Zoals voor Vintage camperFan – een bedrijf dat hele gave opgepimpte retrovolkswagenbusjes verhuurt – waarvoor ik een hele set maakte waarmee je met een VW-busje op pad kan gaan. Ik geef ook diverse workshops. Bijvoorbeeld één waarin teams SPEELregels voor hun eigen werksituatie maken. Een hele leuke manier om op een frisse manier naar het werk te kijken. Oh, en echt super leuk vind ik de SPEELregel van de maand, waar iedereen aan mee kan spelen door foto’s op te sturen.

Wat vind je er leuk aan?
Ik vind het heerlijk dat mijn hele bedrijf draait om plezier, positiviteit, humor. Het geeft me zoveel energie. Ik krijg regelmatig tweets of mailtjes van mensen waarin ze vertellen over hun speelavonturen. Ik word daar zo vrolijk van. Hiervoor was mijn mailbox een stuk saaier 🙂

Verdien je hier je geld mee?
Ja! En dat is zo ongelooflijk tof om met iets waar ik zo gepassioneerd over ben mijn geld te kunnen verdienen. Ik zit nu nog in de beginfase van mijn bedrijf dus het is financieel nog wel eens spannend. Toch neem ik alleen maar klussen aan die voor mij 100% Bureau Play zijn. Om met mijn bedrijf plezier uit te kunnen stralen, vind ik het belangrijk dat ik het zelf ook met heel veel plezier doe. Geld is daarbij niet mijn belangrijkste motivator. En gek genoeg komt het tot nu toe altijd wel goed met het geld.

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?
Ik vind dat ongelooflijk belangrijk. Ik ervaar daardoor zoveel vrijheid en geluk.

Wist je vroeger dat je dit wilde doen?
Haha. nee, dit had ik nooit kunnen bedenken. Het is eerst een hele tour geweest om allerlei kaders los te laten. En om echt te ontdekken wat bij mij past.  En dat blijf ik doen want ik weet zeker dat er nog een heleboel te ontdekken is.

Tip/levensmotto/boekentip/filmtip/uitsmijter:
Van een vriendin kreeg ik een keer een foto die ze nam van een wc-deur waar de volgende tekst op was geschreven: ‘We don’t stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing. Het was meteen mijn lijfspreuk.

Marieke van Dam, 37 jaar, Amsterdam
Sites: bureauplay.nlspeelregels.nl
Twitter:@mariekevdam

———————————————————————————————————————————————————

Bekijk HIER de eerdere 41 mensen in deze rubriek..

Zou je graag willen doen wat je leuk vindt, maar komt het er niet zo van? Dan kan je er iets aan hebben om een prikkel-uur bij mij te boeken of je aan te melden voor de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘.

Ik zie je reactie graag tegemoet via mijn contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.