Doen wat je leuk vindt nr 44: Michelle de Wit – Yoga Kula

Michelle en ik hebben samen Culturele en Maatschappelijke Vorming gestudeerd. Een paar jaar daarna begon ze met yoga. Ik vond het toen mooi dat ze daarvoor koos, ze ging er echt helemaal voor. Ze heeft van alles gedaan op werkgebied. Inmiddels doet ze allemaal leuke dingen, een daarvan is het geven van yogalessen. Ze vertelt er altijd enthousiast over en ik ben dan ook erg blij dat ze vandaag hier aan het woord is!

———————————————————————————————————————————————————

Wat zijn de leuke dingen die je doet?
Ik geef yogales. Onder de naam Yoga Kula geef ik meerdere avonden les, verzorg ik workshops en geef ik regelmatig privé lessen.

Wat vind je er leuk aan?
Ik vind het leuk om kennis over te dragen, inzichten te delen, mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten. Ik ben zelf zo’n 10 jaar bezig met yoga en meditatie. Het lesgeven helpt me om die ervaring en kennis echt eigen te maken, doordat je het gaat delen met anderen. Het lesgeven dwingt je om nog dieper in de materie te duiken en constant naar vormen te zoeken om iets nog beter, duidelijker of persoonlijker uit te leggen. Het daagt je dus uit om constant meer te leren, om steeds meer jezelf te worden en vanuit je eigen unieke kern een boodschap over te brengen en telkens weer een nieuw contact met leerlingen te maken.

Verdien je hier je geld mee?
Ja ik kan er deels van leven. Ik werk daarbij parttime als project coördinator in de culturele sector (Kunst in de Wijk van Peer Producties) en dat geeft een fijne afwisseling tussen doen en denken.

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?
Ik weet niet of leuk het belangrijkste meetpunt voor me is maar wel dat ik iets doe dat wezenlijk goed voelt en dat wat ik doe uit mijn eigen drijfveren komt. Veel mensen blijven hangen in werken voor het geld en tijd afstrepen tot het volgende weekend of vakantie waar ze eindelijk een bepaalde vrijheid ervaren. Grotendeels eigen baas kunnen zijn, mijn eigen tijd kunnen indelen en de ruimte hebben om naar mezelf te kunnen luisteren, ervaren waar ik zin in heb, dat zie ik als de belangrijkste verdienste. Dat je niet meer naar verre landen hoeft te gaan om dat gevoel van vrijheid te ervaren. Maar zelfs als je doet wat leuk vindt, dan kom je jezelf nog tegen. Er zijn telkens wel weer nieuwe uitdagingen te overwinnen en balans te vinden maar het verschil is dat je zelf kiest hoe daar mee om te gaan ipv dat een ander dat voor je doet. Het heeft er dus mee te maken dat je iets doet wat je echt moet doen en uiteindelijk geeft dat heel veel voldoening. Alsof je stroomafwaarts zwemt ipv met veel pijn en moeite vooruit komt tegen de stroming in. Als ik voor de klas sta voelt het altijd goed en weet ik dat ik op de goede plek sta.

Wist je vroeger dat je dit wilde doen?
Op de middelbare school was ik goed in creatieve vakken en sporten maar ook in filosofie, in levensbeschouwing en biologie. Niemand die tegen me zei, yogajuf dat is wel wat voor jou. Laatst sprak een oud leraar via Facebook uit: “je bent geworden wat ik hoopte dat je zou worden.” Ik vroeg of hij wist dat ik dit zou gaan doen, “nee”, zei hij, “maar ik hoopte wel dat je jezelf zou worden”. Wat een mooi compliment en juist die leraar heeft me geholpen om naar mezelf te leren luisteren. Ik wist niet dat ik het leraarschap zo leuk zou vinden. Kennis doorgeven, mensen helpen met veranderen, het begeleiden. Het zijn allemaal dingen die ik ook op CMV heb geleerd. Een agoog. Iemand die helpt met verandering en uiteindelijk zie je dat je nooit iets voor niets doet in je leven en dat alles samen komt op een bepaald punt.

Tip/levensmotto/boekentip/filmtip/uitsmijter:
“If you don’t design your own life plan chances are you will fall into someone else’s plan. And guess what they have planned for you? Not much”.- Jim Rohn

Abundance is not something we acquire. It is something we tune into”.- Wayne Dyer

Op mijn site heb ik meer tips.

Michelle de Wit, 36, Nijmegen
Site:yogakula.nl
Facebook: yoga kula

———————————————————————————————————————————————————

Bekijk HIER de eerdere 43 mensen in deze rubriek..

Zou je graag willen doen wat je leuk vindt, maar komt het er niet zo van? Dan kan je er iets aan hebben om een prikkel-uur bij mij te boeken of je aan te melden voor de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘.

Doe jij iets wat je heel leuk vindt en wil je er ook over vertellen? Mail me en misschien kom jij ook aan het woord hier!

Ik zie je reactie graag tegemoet via mijn contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.