Doen wat je leuk vindt nr 46: Henny van Roomen – zelfstandig fotograaf

Een hoop enthousiaste fotografen in mijn (virtuele) omgeving. Vandaag is een van hen aan het woord: Henny. Ik ken hem niet, maar zijn enthousiaste reactie op mijn twittervraag en zijn mooie foto’s zorgden ervoor dat ik nieuwsgierig naar hem werd. Hieronder zijn antwoorden!

———————————————————————————————————————————————————

Wat zijn de leuke dingen die je doet?
Ik heb een eigen onderneming als zelfstandig fotograaf. Ik maak portretten en reportages voor ondernemers, organisaties en jonge artiesten. Dit doe ik het liefst in een eigen en progressieve stijl. Daarnaast maak ik soms ook wat vrij werk op het gebied van mode en muziek.

Wat vind je er leuk aan?
Er zijn redelijk wat aspecten die ik leuk vind. Allereerst natuurlijk het maken van mooi werk. Het vooraf uitdenken van de foto’s die je wilt maken en vervolgens omzetten in een goed resultaat geeft heel veel voldoening. Meestal ben je nooit 100 procent tevreden, maar dat zorgt er juist voor dat je jezelf kunt blijven verbeteren.

Daarnaast is er natuurlijk het werken met en ontmoeten van veel verschillende mensen. Je leert erg veel van hun ervaringen en er ontstaan soms interessante projecten en zelfs vriendschappen. Hierdoor kom je ook op interessante plekken. Van backstage bij artiesten tot bij kandidaten van de Paralympics.

En natuurlijk de enthousiaste en leuke reacties op je werk. Deze zijn erg motiverend en geven ook veel voldoening. Het is mooi om er mensen enthousiast te maken.

Verdien je hier je geld mee?
Ja, maar op het moment ben ik nog wel aan het afstuderen aan een voltijds opleiding Bedrijfskunde. Het is dus als het ware mijn parttime baan en ik verdien er ook nog niet genoeg mee om fulltime van te leven. Maar dat is wel het uiteindelijke ultieme doel!

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?
Ja, maar ik vind wel dat het echt toegevoegde waarde moet hebben als je er echt je inkomen uit wilt halen. Voor sommige bezigheden is een te kleine doelgroep en kun je er beter part-time tijd aan besteden of in je vrije tijd. Maar ben je ergens écht goed in en zijn er mensen die er behoefte aan hebben dan moet je er helemaal voor gaan. Dat laatste is waarschijnlijk ook nodig, want anders red je het niet.

Wist je vroeger dat je dit wilde doen?
Vroeger als in toen ik 15 was wel. Er zijn mensen die het fotograferen er met de paplepel in kregen. Maar ik heb sinds dat moment wel veel getwijfeld. En dat doe ik nog steeds. Maar we blijven dromen!

Tip/levensmotto/boekentip/filmtip/uitsmijter:
“Difficulties are growth stimulators” en “Be positive!” Altijd proberen door te zetten dus bij moeilijkheden. Dat je er vaak veel van leert, is voor mij altijd motivatie.

Henny van Roomen, 22, Nijmegen
Site: hennyvanroomen.nl
Twitter: @elhenneh

———————————————————————————————————————————————————

Bekijk HIER de eerdere 45 mensen in deze rubriek..

Zou je graag willen doen wat je leuk vindt, maar komt het er niet zo van? Dan kan je er iets aan hebben om een prikkel-uur bij mij te boeken of je aan te melden voor de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘.

Ik zie je reactie graag tegemoet via mijn contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.