Doen wat je leuk vindt nr 47: Linda Commandeur – verbindt mensen, ideeën en gedachten

Er zijn van die mensen, die leer je kennen en  ineens kom je ze overal tegen. Linda is zo’n iemand. Leuk, want ze doet leuke dingen!  Volgens mij zag ik haar voor het eerste tijdens de Waarmaakdag in Doetinchem (mei van dit jaar). Daarna zag ik haar weleens bij andere Waarmaakdagen en soms in de Waarmakerij. Linda vertelt en deelt altijd graag en enthousiast over de leuke dingen die ze doet. En vandaag doet ze dat hier, fijn!

———————————————————————————————————————————————————

Wat zijn de leuke dingen die je doet?
Ik verbind mensen, ideeën en gedachten en help anderen hun droom te verwezenlijken. Met mijn enthousiasme en positieve kijk help ik vooral (startende) ondernemers, werkzoekenden en mensen met loopbaanvragen. Ook heb ik net een boek geschreven! Vanaf half juli is ‘Modern naoberschap: Hype of houvast?’ te koop. Het gaat over manieren van samenleven, samenwerken en elkaar voorthelpen.

Toen ik voor mezelf begon in 2010 zei mijn toenmalige coach dat geld verdienen met netwerken, met de juiste verbindingen tot stand brengen, geen reëel beeld was. Nu zijn we ruim twee jaar verder en kan ik haar het tegendeel bewijzen!

Wat vind je er leuk aan?
Alles! Ja, écht! Ik vind het waanzinnig dat ik door een enkele opmerking, een tip, een link naar een andere persoon, een bijdrage kan leveren aan het realiseren van dromen. En ik ontmoet zoveel interessante mensen, die mij inspireren, een spiegel voorhouden. Ik groei elke dag!

Verdien je hier je geld mee?
‘Om geld te verdienen, moet je hard werken.’ Dat is wat ik altijd dacht en wat je vaak om je heen hoort. Het blijkt anders te kunnen. Ik verdien m’n geld met alleen maar leuke dingen. De ene maand wat minder en de andere maand wat meer. En het leuke is: ik verdien niet alleen geld, ik geef ook minder uit. Ik werk namelijk af en toe op basis van waardebepaling achteraf. Zo kreeg ik van een naaister twee jurken in ruil voor een paar coachingsessies. En geen gewone jurken. Nee, twee speciaal voor mij gemaakte replica’s van een exemplaar dat ik al tien jaar draag en waar nu toch écht de slijtgaatjes in vallen. Van een ander ontving ik een waanzinnig mooi fotoboek dat al tijden op mijn verlanglijstje stond. Daar word ik heel blij van! Ik kan trouwens iedereen een verlanglijstje op zijn of haar site aanraden. Niet alleen met spullen, maar ook met dromen en wensen. Hierdoor ontstaan de mooiste gesprekken over onderwerpen die er voor jou toe doen.

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?
Ja! Mijn motto ‘Met plezier aan de slag’ staat zelfs op mijn auto. Ik kan echt ongelooflijk genieten wanneer ik bij een verkeerslicht sta en de automobilist naast me begint opeens te glimlachen na het lezen van deze woorden op mijn knalgele Fiat500.

Wist je vroeger dat je dit wilde doen?
Nee, mijn werk bestond toen ook nog niet. En als het wel bestaan had, kon ik waarschijnlijk niet geloven dat je met zoveel leuke dingen je geld kon verdienen.

Tip/levensmotto/boekentip/filmtip/uitsmijter:
Met plezier aan de slag is niet per definitie makkelijk. Zet door, hou vast aan je doelen, laat je niet door anderen van je pad af brengen. Volg je gevoel en doe wat jij denkt dat goed voor je is. In de film ‘Julie & Julia’ wordt dit heel mooi in beeld gebracht én het gaat over koken en heerlijk eten.

Linda Commandeur (39), Groenlo
Site: gewooncommandeur.nl
Twitter: @lindacommandeur

———————————————————————————————————————————————————

Bekijk HIER de eerdere 46 mensen in deze rubriek..

Zou je graag willen doen wat je leuk vindt, maar komt het er niet zo van? Dan kan je er iets aan hebben om een prikkel-uur bij mij te boeken of je aan te melden voor de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘.

Ik zie je reactie graag tegemoet via mijn contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.