Doen wat je leuk vindt nr 49: Irene van Putten – webdesign

Irene is jarenlang mijn website steun&toeverlaat geweest. In 2010 heeft ze mijn toenmalige site omgebouwd van blog naar site die beter bij mijn onderneming aansloot. Het was fijn om met haar samen te werken. Op afstand, want Haarlem ligt niet dicht mij mijn Nijmeegse deur. Het ging altijd prima. Alle vragen die ik had over Pivot (daarop draaide mijn site) wist ze altijd snel en goed te beantwoorden. Mijn huidige site had ik duidelijk voor ogen en ik wilde met alle stapjes meekijken. Vandaar dat ik heb gekozen voor een webdesigner uit de buurt. Ik kan Irene van harte aanbevelen aan iedereen die iets met een site wil en vind het leuk dat ze hier vandaag aan het woord is!

———————————————————————————————————————————————————

Wat zijn de leuke dingen die je doet?
Sinds ik weblog is er een wereld voor me opengegaan. Allereerst was daar het Internet, dat giga-grote spinnenweb, dat bol staat van mogelijkheden en wetenswaardige feitjes. Het boorde niet alleen mijn creativiteit aan, in de vorm van schrijven en webdesign, maar ook vooral het jezelf in de picture kunnen zetten bij een groot publiek, wat nog wordt ondersteund door de sociale media als Twitter en Facebook.

Dus kortom: presentatie, schrijven en webdesign hebben me sindsdien vooruitgeholpen…

Wat vind je er leuk aan?
Als je kind bent word je eigenlijk altijd een beetje beteugeld cq ingehouden. Je kinderlijkheid wordt als het ware afgeremd. En die speelsheid, dat creatieve uitleven van je hersenspinsels komt er nu weer, al dan niet in volwassen vorm, uit.

Verdien je hier je geld mee?
Nog net niet! Maar ik doe wel alle pogingen daartoe. Ik steek regelmatig mijn voelhorens uit waar en hoe ik een salaris zou kunnen gaan verdienen. En de vraag die ik continu stel is; zet ik wel of niet de stap om me als ZZP’er te gaan vestigen? Ergens beangstigt het me nog teveel, want bij mij staat zekerheid toch altijd weer voorop. En aangezien ik nu, waardeloos als het is, een uitkering geniet, moet ik af en toe genoegen nemen met een cadeautje als een krat bier of doos wijn als ik weer eens een website heb afgeleverd…

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?
Ik kan wel stellen dat ik me vrijer voel, dan toen ik een baan had waarin ik te maken had met werkgevers die dingen van me vroegen waar ik eigenlijk niet achter kon staan. Zo voel ik me nu net een vlinder die kan gaan en staan waar ze wil… onafhankelijk en blij als ik ben…

Wist je vroeger dat je dit wilde doen?
Nee, écht niet! Ik hoopte natuurlijk stiekem wel dat zo een droom nog eens werkelijkheid kon worden, maar wist nog niet op welk terrein cq vlak ik kon excelleren…

Tip/levensmotto/boekentip/filmtip/uitsmijter:
Mijn levensmotto is dan ook: “Perfect happiness is the absence of striving for happiness.” – Chuang Tse.
Waar ik vroeger moest zwoegen en ploeteren, komt het me tegenwoordig schijnbaar natuurlijk aanwaaien…

Irene van Putten, 44 lentes oud, woonachtig te Haarlem.
Site: irene-in-de-blogosphere.net
Twitter: @PixelPrinses

———————————————————————————————————————————————————

Bekijk HIER de eerdere 48 mensen in deze rubriek..

Zou je graag willen doen wat je leuk vindt, maar komt het er niet zo van?
Dan kan je er iets aan hebben om een prikkel-uur bij mij te boeken of je aan te melden voor de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘.

3 Comments

  1. @KleinMedia: Top dat je reageert. Ik ben inmiddels ook geïnteresseerd in vrijwilligerswerk verrichten voor o.a. de Waarmakerij/Gangmakerij. Dat levert me een heel goed en bovendien voldaan gevoel op! 🙂

  2. Ik wil je graag aanraden je hart te volgen. Doe wat je leuk vindt!
    Twijfel zeker niet langer en probeer het gewoon, wie niet waagt zal nooit iets bereiken.
    Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.