Doen wat je leuk vindt nr 50: Maria Mazarakis – Inspiratiehuis Arnhem

Via twitter las ik ineens allemaal leuke dingen over het Inspiratiehuis in Arnhem. Maria twittert altijd enthousiast over de fijne sfeer daar, de leuke mensen en alles wat er gaande is. Ik volg haar tweets met veel plezier en vind het leuk dat ik door deze rubriek meer over haar en de gedachte achter het Inspiratiehuis te weten ben gekomen. Hieronder haar verwonderingen.

———————————————————————————————————————————————————

Wat zijn de leuke dingen die je doet?
In de kern breng ik mensen dichter bij hun droom en de realisering ervan. Ik verbind, week los, verwonder me, ben kritisch en ook voedend.  Ik denk dat ieder een droom heeft waarvoor hij of zij graag helemaal zou gaan; ieder weet of voelt wat ie te doen heeft in dit leven. En dit is het voor mij… Ik faciliteer dit proces graag en word gelukkig van mensen die hun dromen aan het verwezenlijken zijn, soms met horten en stoten, met hoogte- en dieptepunten. Dat hoort erbij. Dat geldt ook voor mij. ‘Verwondering’ is daarin een sleutelwoord om mensen en bedrijven in beweging te brengen of te houden. Wanneer je met verwondering de wereld inkijkt is er heel veel meer mogelijk. Naast het verbinden van mensen met hun droom, breng ze ook in contact met mensen en bedrijven die daarin van betekenis kunnen zijn. Enerzijds doe ik dat middels individuele gesprekken met ze, programma’s die ik maak, maar ook door het Inspiratiehuis Arnhem te hebben gestart; een huis waarvan ik een verwonderplek heb gemaakt. Een omgeving die je van binnenuit in beweging brengt.

Wat vind je er leuk aan?
Ik zie het enthousiasme en de liefde van mensen voor dat we ze doen, opbloeien en dat is zó geweldig! Ik zie mensen in beweging komen, zie cocreaties ontstaan en van daaruit een hele mooie sprankelende energie van mensen. Verder vind ik het geweldig om te zien dat het Inspiratiehuis als verwonderplek en als een katalysator werkt om nieuwe beweging in gang te zetten.  Dat is een bevestiging voor me dat ‘verwondering’ écht werkt!

Verdien je hier je geld mee?
Zeker! Het Inspiratiehuis is eigenlijk nog maar pas open maar loopt al erg goed! Dat is toch geweldig?! Ik denk dat dat ook komt omdat ik vanuit mijn hele ‘zijn’,  mijn droom leef en middels het Inspiratiehuis ook daadwerkelijk heb neergezet. Mensen voelen dat en willen graag aanhaken. Dan krijg je een bundeling van gelijke energieën die tot nog meer moois leidt en tot vele Wow!-momenten. En ik zeg tegen alles ‘it can happen!’

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?
Ja ik vind dat heel erg belangrijk! Het belangrijkst zelfs, want door dat te doen ben ik echt een leuker mens, ben ik energiek, enthousiast, zeer gedreven… en voelt mijn werk ook niet als werk maar meer als een levensinvulling.

Wist je vroeger dat je dit wilde doen?
Haha, nee, toen wilde ik dokter worden! Gelukkig was ik niet goed genoeg in een aantal vakken die ik daarvoor nodig had. Ik denk niet dat ik in dat vak echt gelukkig zou zijn. Zangeres worden stond op de tweede plaats. Dat ben ik nu ook, met enige schroom, maar wel met alle liefde. In het zingen sta ik zó dichtbij mijn gevoelsleven, in volledige verbinding daarmee. Dat voelen mensen waardoor ik ergens ook een snaar of ‘iets’ bij hen aanraak. Dat wederzijds contact middels het zingen en de muziek vind ik ontroerend mooi. Dat vind ik ook terug in mijn werk vanuit het Inspiratiehuis Arnhem.

Tip/levensmotto/boekentip/filmtip/uitsmijter:
‘Leef je droom en bewaar ‘m niet voor later’ is mijn levensmotto en ik denk dat ik daar al mijn hele leven écht trouw aan ben. ‘It can happen’ is mijn tweede motto; het zou maar zo kunnen gebeuren! Echt!

Maria Mazarakis, 43 jaar, Arnhem
Site: inspiratiehuisarnhem.nl
Twitter: @inspiratievrouw

———————————————————————————————————————————————————

Bekijk HIER de eerdere 49 mensen in deze rubriek..

Zou je graag willen doen wat je leuk vindt, maar komt het er niet zo van?
Dan kan je er iets aan hebben om een prikkel-uur bij mij te boeken of je aan te melden voor de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.