Doen wat je leuk vindt nr 51: Caryn ’t Hart de Wijkerslooth – docent communicatie TU Delft

Ik blog sinds 2004 en ergens daarna heb ik Caryn als mede-blogger online leren kennen. Later vonden we elkaar ook op twitter. Ze tweet over taal en van alles en bovenal doet ze waar ze goed in is. Ze wilde dan ook graag een keer meedoen aan mijn rubriek. Hieronder haar antwoorden.

——————————————————————————————————————————————————

Wat zijn de leuke dingen die je doet?
Ik schrijf, denk, discussieer en geef college.

Wat vind je er leuk aan?
Taal fascineert me, wat taal allemaal kan en doet vind ik ontzettend interessant. En ik vind het heerlijk om daarmee bezig te zijn. En als ik het dan ook nog delen kan, met jonge, leuke inspirerende mensen ben ik de koning te rijk.

Verdien je hier je geld mee?
Ja

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?
“ ‘Leuk’ vind ik een woord dat te weinig om het lijf heeft. Schoenen die ik vandaag leuk vind, vind ik over een maand niet meer leuk. Ik ben liever bezig met iets wat dieper gaat dan alleen maar ‘leuk’. Natuurlijk wil ik genieten, maar het gaat er – vind ik – over dat je dingen doet waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, zodat je je gelukkig voelt. En gelukkige, zich ontplooiende mensen zorgen voor een betere wereld. 

Wist je vroeger dat je dit wilde doen?
“Tijdens mijn studie Nederlands zei ik tegen iedereen die het maar horen wilde, dat ik absoluut NIET het onderwijs in wilde gaan. Maar dat doet bijna elke student Nederlands; ze willen allemaal dichter, criticus of speechschrijver worden. Toen ik rondleidingen ging geven in Museum Boerhaave en stage ging lopen als docent, sloeg de vonk toch over.

Tip/levensmotto/boekentip/filmtip/uitsmijter:
“It is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all – in which case, you fail by default.”
Joanne Rowling

Caryn ’t Hart de Wijkerslooth, 32, Leiden
Site: overlevenmetcarrie.wordpress.com
Twitter: @carynhart

——————————————————————————————————————————————————

Bekijk HIER de eerdere 50 mensen in deze rubriek.

Zou je graag willen doen wat je leuk vindt, maar komt het er niet zo van?
Boek dan een prikkel-uur bij mij te of meld je aan voor mijn workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.