Doen wat je leuk vindt nr 48: Saartje van Breda – sensitherapeute

Tijdens een Waarmaakdag in Nijmegen raakte ik met Saartje aan de praat. We hadden het over woorden en tekstenen hoe dingen voelen. Ik probeerde de tekst voor op haar site te redigeren, maar had steeds net de nuance niet, omdat ik me geen goed beeld kon vormen bij Sensi-therapie. Een paar weken later ging ik bij haar langs voor een behandeling. Het was erg bijzonder en verhelderend! Heb er een blog over geschreven (op mijn vorige site). Ik vind haar een mooi mens en vind het fijn dat zij hier vandaag aan het woord is!

———————————————————————————————————————————————————

Wat zijn de leuke dingen die je doet?
Ik heb een praktijk voor Sensitherapie en persoonlijke ontwikkeling genaamd Zijn & Schijn. Ik begeleid mensen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch vlak.

Wat vind je er leuk aan?
Hoe de mens in elkaar zit heb ik altijd interessant gevonden. Ontdekken waarom we de dingen doen die we doen. Om samen met cliënten steeds weer tot inzichten te komen vind ik heel bijzonder. Elke dag leer ik weer nieuwe delen van mezelf kennen. Ik help graag mensen die delen bij zichzelf te vinden die lang verstopt zijn geweest. Dit kan gebeuren door allerlei levenservaringen die ervoor zorgen dat we delen van onszelf verwerpen of wegstoppen. Omdat dit veiliger is en we dan geaccepteerd worden door onszelf en de buitenwereld. Dit belemmert ons dan om verder te komen in het leven. Vooral kinderen hebben er baat bij als hun ouders deze delen gaan ontdekken, de ervaring leert dat de problemen bij de kinderen dan ook vrij komen. Kinderen spiegelen precies wat er op een dieper niveau afspeelt. Ook op onbewust niveau kunnen we het goede voorbeeld geven.

Verdien je hier je geld mee?
Ja, naast mijn partime baan in de kinderopvang verdien ik hier geld mee.

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met het doen van de dingen die je leuk vindt?
Mijn hele leven heb ik eigenlijk leuke dingen gedaan en daar mijn werk van gemaakt. Als 17- jarige trad ik al elk weekend op met een dansgroep en verdiende daar mijn geld mee. Daarna heb ik als danseres/zangeres/actrice mijn geld verdiend. Wat een super baan was dat! Later,toen ik kinderen kreeg, vond ik het leuk om met kinderen te werken en heb me daarvoor omgeschoold. Dus ja, ik vind het heel belangrijk om dingen te doen die ik leuk vind. Wanneer ik merk dat ik iets doe wat niet meer goed voelt, loopt mijn energie weg en krijg ik vaak lichamelijke klachten. Dat is voor mij een teken te kijken wat ik kan veranderen.

Nu met mijn eigen onderneming kan ik alle kanten voor mijn gevoel op. Behandelen, begeleiden, zingen, bewegen, ideeën uitwerken, lesgeven en vooral mijn hart volgen.

Wist je vroeger dat je dit wilde doen?
Heel vroeger toen ik klein was wilde ik mensen helpen en beter maken. We waren niet gelovig, maar als ik wel eens met mijn opa en oma naar de kerk mee mocht vond ik die verhalen over Jezus wel heel boeiend. Later was dit een tijd naar de achtergrond en wilde ik voornamelijk in het theater spelen. Nu lijken de wensen van het kleine meisje weer terug te zijn en maak ik die droom waar. Ik hoop uiteindelijk al die dingen samen te voegen. Mensen begeleiden, in beweging brengen van lichaam en geest en dan vooral bij ouders en kinderen. Uiteindelijk zijn we allemaal kinderen…..

Tip/levensmotto/boekentip/filmtip/uitsmijter:
– Waarom?
– Kinderen die vragen durven het tenminste te wagen!
– Ik ben ik en jij bent jij en samen zijn we wij.
– Je lichaam vertelt meer dan je beseft.

Saartje van Breda (1973), Oss
Site:  zijnenschijn.nl
Twitter: @saartjevanbreda

———————————————————————————————————————————————————

Bekijk HIER de eerdere 47 mensen in deze rubriek..

Zou je graag willen doen wat je leuk vindt, maar komt het er niet zo van? Dan kan je er iets aan hebben om een prikkel-uur bij mij te boeken of je aan te melden voor de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘.

Ik zie je reactie graag tegemoet via mijn contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.