Echt vakantie gehad

Vrijdag 21 december was er een Waarmaakdag in Nijmegen. De laatste werkdag voor mijn geplande vakantie. Ik keek er naar uit om 1 ½ week mijn mail niet te bekijken en afstand nemen van mijn werk. En om mijn plannen voor 2013 uit te werken.

Ik sprak onze gastvrouw en mooie momenten-verzamelaarster Janne hierover en ze vertelde me dat uit ervaring wist dat het rustiger voor mezelf zou zijn als ik een keuze zou maken. Als ik mezelf voornam om te relaxen en soms aan mijn plannen te werken,  dan zou ik me schuldig voelen als ik het niet zou doen. Beter kon ik of echt helemaal vakantie houden en daar volop van genieten. Of een paar powerwerkdagen inplannen waarop ik aan de slag zou gaan.  Niet half-half.

Ze had gelijk. Wat een fijn inzicht, zo op de valreep!

Zaterdag deed ik mijn paar laatste mails en doe-dingen en toen was het vakantie.
Ik heb veel films gekeken, leuke dingen met vrienden gedaan, wat Kerst gevierd, gelezen, gewandeld, in mijn huis gerommeld. En de paar keer dat ik een werkidee kreeg, ging ik daar gewoon even voor zitten.

In de nacht van 1 op 2 januari had ik een droom vol energie, werkplannen, mogelijkheden, uitdagingen en inspirerende mensen (dit alles overgoten met een surrealistisch droomlandschap).

Ik had echt vakantie gehad en even afstand kunnen nemen van mijn werk. Nu was ik helemaal uitgerust en had zin om weer aan de slag te gaan!

En jij, heb jij alles wat los kunnen laten deze periode?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.