“En wat doe jij voor werk?”

Jarenlang vond ik dat de stomste vraag die mensen me konden stellen. Mijn werk zei namelijk niks over mij. Ik had de ene baan na de andere, was altijd verder aan het zoeken. En keek verlangend uit naar de dag dat ik eindelijk wél dat leuke werk deed.

Als iemand me nu vraagt ‘hoe gaat het met je?’ begin ik juist als eerste enthousiast over mijn werk te vertellen. Ik heb mijn eigen baan gecreëerd!

Doen waar je goed in bent

Na mijn jarenlange zoektocht ben ik sinds vorig jaar aan het doen waar ik goed in ben en waar ik helemaal tot mijn recht kom. In mijn eigen onderneming help ik mensen met het ontdekken, verwoorden en waarmaken van hun passie. Dat doe ik onder andere met mijn workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!’, coaching en het organiseren van Waarmaakdagen.

Weg met smoesjes

Een van de dingen die ik heb ontdekt, is dat ik altijd wel een smoesje had om niet te doen wat ik eigenlijk wilde doen. ‘De tijd is niet rijp’. ‘Ik moet eerst meer leren’. ‘Anderen zitten er niet op te wachten.’ ‘Ik heb meer geld nodig.’ ‘Het is te ingewikkeld’. Na jarenlang bewust en onbewust smoesjes voor mezelf te verzinnen, ben ik heel goed in het herkennen van smoesjes van anderen. En help ik hun met het inzien daarvan, zodat hun weg ineens minder hobbels heeft.

Eerste stap

Het gaat om de eerste stap. En die kan heel klein zijn. Zodra die stap gezet is, wordt een tweede stap makkelijker. En de volgende stappen ook. Wil je een nieuwe opleiding? Begin met zoeken naar informatie op internet. Wil je een nieuwe baan? Begin met het verfrissen van je cv. Wil je een eigen onderneming beginnen? Maak een afspraak met iemand in je omgeving die ondernemer is en het er met je over wilt hebben. Begin ergens. En.. doe het vandaag nog!

Geniet van de weg

Wie alles in een keer perfect goed wilt doen, zal niet vooruitkomen. Je zal struikelen en al opkrabbelend beseffen hoe het anders kan. Je kan erachter komen dat een andere route beter is: al lopend stuur je bij. Al doende zal je leren. Gun het jezelf om dat met compassie en een flinke dosis humor te doen!
Welke stap ga jij vandaag nog zetten om dichter bij je droom te komen?

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.