Geven, delen, ontvangen en bezinken.

Vorige week was een week vol mooie momenten, ontmoetingen, waardevolle gesprekken, complimenten, delen, geven, ontvangen en volop meemaken.

Woensdag was de Waarmaakdag in Amsterdam. Alweer de 24e. Als mede-initiatiefnemer en landelijk coördinator heb ik ze bijna allemaal meegemaakt. Ze zijn altijd bijzonder en altijd op hun eigen manier. Iedere stad, en ieder programma vol waarmakers heeft een andere dynamiek en sfeer. En deze keer kan ik het laten zien in beeld en woord. Bibi Veth heeft namelijk een Visual Storyboard gemaakt van deze dag. De sfeer is erg treffend in beeld gebracht. Hieronder een voorbeeld. Bekijk het gehele verslag daar.

– foto en lay-out gemaakt door Bibi Veth –

Donderdag was ik bij de Powerdag van Vrouw&Passie. Het thema was ‘durf te zijn’. Er waren sprekers, speedcoaches, workshops, de verkiezing van ‘Inspirator 2013’ (gewonnen door Annlies Leiwakabessy) en het ‘durf te zijn’-themaplein waar je terecht kon voor de innerlijke en uiterlijke aandacht. En als afsluiting interviewde Josje Feller de zakenvrouw die haar eigen weg volgt: Marlies Dekkers.

Ik gaf deze dag twee keer de sessie ‘laat je prikkelen’. Wat was dat fijn om te doen! En zo mooi om te ervaren wat er gebeurt als ik mezelf openstel en mijn ervaringen, vragen en kennis over doen wat je leuk vindt en je talenten (her)ontdekken deel. Ik kreeg er leuke ontmoetingen, mooie verhalen en waardevolle reacties voor terug.

Ik kreeg deze dag nog een bijzonder compliment. Iemand van Vrouw&Passie kende mij van mails en mijn blogartikelen en ze vond dat ik daar altijd zo krachtig overkwam, dat ze er vanuit was gegaan dat ik een lange vrouw zou zijn. Met mijn 1m58 ben ik niet bepaald lang te noemen. Zelf was ze ook niet zo groot en ze was positief verbaasd dat iemand die ook klein is zoveel kracht uitstraalde.

foto door Vrouw&Passie
Voor de groep met ‘laat je prikkelen’.
– foto gemaakt door Vrouw&Passie –

Vrijdagavond was ik de voorzitter en gespreksleider bij VrijPlaats: Stilte is geen luxe in de bieb van Nijmegen. Er was een stilteconcert van Tijn en Kris Touber, zenmediatieleraar Merel Ritskes gaf een presentatie en daarna volgde er een tafelgesprek met hun drieën.
Ik vond het een boeiende en leuke avond en was helemaal in mijn element in deze rol.
Ongeveer 15 mensen kwamen na afloop naar me toe om me te complimenteren en dat vond ik een extra bevestiging. Vinden dat iemand het goed doet is een ding, maar de moeite nemen om dat even te komen zeggen, dan maak je net iets meer indruk volgens mij. daar ga ik meer mee doen dus!

foto gemaakt door Ernst Wilcke
Tafelgesprek met o.a. Tijn Touber
– foto gemaakt door Ernst Wilcke –

In het weekend nam ik de tijd om alles goed te laten bezinken, want zoveel indrukken, verhalen en ontmoetingen kunnen bij mij pas echt beklijven als ze de ruimte krijgen om te kunnen landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.