Heb jij de goede mensen om je heen?

Wat heb je liever? Mensen om je heen die al je ideeën naar beneden halen? Die geen vertrouwen in jou en je plannen hebben? Of mensen die geloven dat je dingen wél kan? Hoe fijn is het om mensen om je heen te hebben die denken in kansen, mogelijkheden. En die je de ruimte geven om te zijn wie je bent. Waar je mag vallen en opstaan. Zodat je kan groeien.

Mijn onderneming

Mijn eigen zelfstandige onderneming. Het was een idee dat al langer in mijn hoofd zat, maar ik durfde de stap niet eerder te zetten. Ik had allemaal goed klinkende redenen bedacht waarom ik het niet zou doen. Tot ik eind 2009 een nieuwe baan kreeg waar ik me niet op mijn plek voelde.  Het voelde als het juiste moment om mijn onderneming te beginnen.

Positieve feedback

Nadat ik mijn plannen had gedeeld met familie, vrienden en mensen waar ik weleens dingen mee organiseerde, waren bijna alle reacties hetzelfde: “Wat goed van je!.” ,“ Gefeliciteerd, het werd tijd!”  “Wat knap van je, maar jou gaat dat vast wel lukken.” Maar één iemand vroeg zich af of het wel zo’n slim idee was om mijn baan ‘zomaar’ op te zeggen. Ergens vond ik dat zelf ook best eng. Maar het gevoel dat ik voortaan alles in eigen hand zou hebben, sprak me zo aan dat ik deze stap wel wilde en durfde te zetten.

Ondernemen doe je samen

Wat me heel erg heeft gestimuleerd is dat ik mezelf heb omringd met mensen die openstaan voor kansen. Die mogelijkheden zien. Die durven te vragen. En snappen dat je alleen kan groeien door soms te vallen. Om vervolgens weer op te staan. Door deze mensen durf ik het ondernemen aan! Zodra ik vragen heb, of het nou over belastingen, slimmer-werken-tips, of ideeën voor een workshopnaam gaat, kan ik bij vele mensen terecht.

Cowerkplek

Een mooie verzamelplek waar ik mensen met deze instelling tegenkom, is cowerkplek De Waarmakerij. in Nijmegen. Het hele pand en alles wat er in staat is gekregen omdat het over was. Sociale overwaarde. Mensen werken er aan hun eigen ding, en er ontstaan mooie samenwerkingen. Iedereen denkt in mogelijkheden, samenwerken en delen. Een vruchtbare bodem die het beste in iedereen naar boven haalt.
In vele grotere steden zijn er cowerkplekken te vinden.

Heb jij al zo’n fijne plek en mensen om je heen die ervoor zorgen dat je volop kan groeien?

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.