Hou je frisse blik: doe dingen anders

Ik vroeg aan iemand of ze vakantieplannen had en ze antwoordde ‘ik doe alleen dingen die ik leuk vind, dus ik heb eigenlijk geen vakantie nodig’. Het zette me aan het denken. Ik doe voornamelijk dingen die ik leuk vind. Maar toch vind ik vakantie op zijn tijd heel welkom. Het weg zijn van alles. Dat kan door een vakantie, maar er zijn veel meer manieren te bedenken om afstand te nemen van de dingen zoals je ze gewend bent.

Midden in

Als je ergens midden in zit, kan je het vaak moeilijk overzien. Of het gaat om je werk, je relatie, plannen die je hebt, de weg die je wilt volgen, je huis waar je woont, het boek dat je aan het schrijven bent. Alle fijne en minder fijne gewoontes die je hebt. Je zit er te dicht op om er goed naar te kunnen kijken. Even echt afstand nemen, zorgt dat je met een frisse blik naar je leven kan kijken.

Doe eens wat anders

Maak regelmatig tijd en ruimte voor om die afstand te nemen. Om de dingen anders te doen en ze zo anders te kunnen kijken. En dat op een manier die bij jou past. Vier weken op reis naar een ver land. Andere soorten boeken lezen dan je gewend bent. Een weekend in een hutje op de hei zitten. Een avond per week naar yoga. Een week op iemands huis passen. Een tijdje met de fiets in plaats van de auto. Een dag per week geen computer aan. Met andere mensen praten dan je gewoonlijk doet.

Het beste met jezelf voor hebben

Door de dingen anders te doen kunnen er dingen in beweging komen. Dat kan leuk zijn. Maar ook eng. Of vervelend. Want er komen momenten dat je weet dat je niet blij bent met hoe de dingen tot nu toe liepen. Maar je niet meteen een idee hebt hoe je wilt dat het dan wel gaat. Dat is vaak het teken dat je middenin een verandering zit. Gefeliciteerd! Probeer er van te genieten en er van uit te gaan dat het wel goed komt. Want grote kans dat je zelf het beste met je voor hebt!

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.