Iedere dag bewuste focus met de Desire Map Day Planner

Ik ben een tijdje geleden ergens aan begonnen dat op zoveel gebieden aansluit bij hoe ik denk, leef en werk. Het richt zich erop dat je de intentie hebt om zo te leven dat het goed voelt. Het vraagt iedere dag om bewust intenties en doelen te bedenken die aansluiten bij die gewenste gevoelens. Het is de bedoeling dat je hier iedere dag iets over invult. Een jaar lang. En het is offline: een boek van papier.

Waar ik het over heb? De Desire Map Day Planner van Daniella LaPorte.

Sinds kort vul ik iedere ochtend en avond de Desire Map Day Planner in: een agenda/dagboek, waarin je iedere dag een pagina invult met je ‘core desired feelings’ voor die dag. En je positieve intenties en doelen op verschillende gebieden (‘livelihood & lifestyle’, ‘body & wellness’, ‘creativity & learning’, ‘relationships & society’, ‘essence & spirituality’) die aansluiten bij die gewenste gevoelens. En aan het eind van iedere maand kijk je terug en vooruit.

Ik geloof dat je goed voelen de basis is voor alles wat je in je leven wil ervaren, bereiken en hebben. Ik geloof ook dat bewuste en positieve affirmaties/intenties je hiermee helpen. Zodra je weet hoe je je wilt voelen, maak je het jezelf veel makkelijker om keuzes te maken. Je weet dan namelijk wat je niet en wat je wel wil in je leven.

mozaik desire map day planner

In mijn werk -en leven- ben ik erop gericht om anderen meer naar hun hart te laten luisteren, keuzes te maken, stappen te laten zetten en verder te komen. Soms kan ik daar zo intensief mee bezig zijn, dat ik even niet meer helder heb wat ik zelf ook alweer belangrijk vind. En deze planner is een van de middelen die me helpen iedere dag bewust even stil te staan bij mezelf.

Want ja, ik help anderen verder op hun pad. En dat doe ik omdat ik zelf altijd verder wil op mijn pad. Ik ben al een eind gekomen, maar die reis is nooit af. Niet zolang ik leef. Ik blijf streven naar groei. En ik vind het dan ook geweldig als ik mensen/boeken/cursussen tegenkom die een of meer stappen vooruit zijn op mij, zodat ik van hun kan leren en zo zelf weer verder vooruit kom. Dat vind ik het mooie aan het werk zoals ik het gecreëerd heb: ik leer, ik help anderen, en leer zelf weer bij en geef dat weer door aan anderen.

Ik ben benieuwd hoe dat voor jou werkt.

Luister jij iedere dag naar wat je hart je te vertellen heeft?
Focus jij je iedere dag op hoe jij je die dag wil voelen?
Welke middelen helpen jou om dat voor elkaar te krijgen?

desire map day planner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.