Iedereen heeft hobbels op de weg

De laatste tijd valt het me al lezend, luisterend en kijkend op dat mensen (en vooral vrouwen?) vaak denken dat anderen alles in een keer voor elkaar hebben. Dat anderen in een rechte lijn, zonder twijfels en hobbels, op hun doel afgaan.

Dat komt volgens mij door een paar dingen.

Zo zien wij onbekenden vaak pas op het moment dat zij iets voor elkaar hebben.
Dus nadat ze hun boek hebben uitgegeven / succesvol spreker zijn / een bloeiende onderneming hebben / een mooie functie in een leuk bedrijf / met interviews in tijdschriften staan.

De weg die mensen daarvoor hebben bewandelend, die zien we vaak niet. We zien alleen dat er iets gelukt is. En wij willen ook dat er iets lukt.

Verder zijn mensen geneigd om alleen te delen wat er goed gaat. De rest verzwijgen ze. Of ze verdraaien de waarheid wat.
Want stel je toch voor dat anderen weten dat je voor de zoveelste keer bent afgewezen voor een baan, je eigenlijk best moeite hebt om iedere maand genoeg geld te verdienen met je onderneming, je een plan hebt bedacht dat niet werkt, het je niet lukt om je huis iedere week schoon te maken. Dat wil je niet delen. Want bij anderen gaat alles wel altijd goed.

Niemand gaat alleen in een rechte lijn op zijn doel af.
Het begint al als baby: je leert lopen niet in een keer. Dat gaat met vallen en opstaan. Een baby denkt heus niet tussendoor ‘dadelijk zien anderen me vallen. Ik blijf wel zitten’, of ‘ die andere loopt veel beter dan ik, ik probeer het maar niet meer’. Later in je leven komen deze gedachten wel naar boven. Omdat je je bewust wordt van anderen.

Wat zou het mooi zijn als je jezelf meer laat zien. Een mooie bijwerking is dat je anderen zo ook de kans geeft om zichzelf te laten zien.

Ontdek de kracht van durven vragen in je leven.
Verzamel de goede mensen om je heen.

Een tijd geleden plaatste ik een ‘uitnodiging om mee te denken‘ op mijn site.
Ergens vind ik dat spannend op zo’n moment, want ergens geef ik aan dat ik het alleen niet red. En hoe zullen anderen daarop reageren?
En ergens ben ik zo blij dat ik dit soort dingen deel, want ik ervaar hoe positief mensen reageren en er zo van alles kan ontstaan.
Als ik het voor me had gehouden, had dit niet kunnen groeien.

Wat wil jij voor elkaar krijgen? En kunnen anderen je daarbij helpen? 

3 Comments

  1. Da’s grappig, dit is ongeveer wat ik over jou dacht toen ik je sprak op de Powerdag!
    Je ziet mensen inderdaad pas als ze iets hebben bereikt waar je bewondering voor hebt (ik dan toch).
    Nu lees ik dit en besef ik weer dat niemand zijn doel bereikt zonder hindernissen.
    Bedankt voor het inzicht, ik hobbel vol goede moed verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.