Ik hou van het sturen van en ontvangen van kaarten

Met Kerst, verjaardag, oud&nieuw, geboorte, verhuizing, vakantie of zomaar.

Ik hou van de verrassing van het zien van een aan mij gestuurde kaart, tussen de rekeningen en andere onpersoonlijkere post.
Ik hou van het idee dat iemand de moeite heeft genomen om een kaart uit te zoeken, iets op te schrijven, een postzegel erop heeft geplakt, het naar een brievenbus heeft gebracht.
Het straalt aan alle kanten uit dat iemand moeite doet om te laten weten dat er aan je gedacht wordt.

Kaarten via de mail hebben dat een stuk minder.
Maar dan nog hou ik van het idee dat iemand de moeite heeft genomen om naar een site te gaan om een kaart uit te zoeken, iets op te schrijven, mijn mailadres erbij te zoeken en op verzenden te klikken.

Waar ik minder mee heb is een (veelal) Kerst of Nieuwjaarswens via de mail die aan meer mensen tegelijk is gestuurd. Een onpersoonlijke wens, gericht aan velen tegelijk, dat doet me niet zoveel.

Ik schrijf dit omdat ik tot mijn verbazing op twitter en facebook veel mensen zie schrijven dat kerstkaarten stom zijn. Omdat het zo commercieel is. Omdat ze de wensen niet origineel vinden. Omdat ze liever op een verjaardag of ‘zomaar’ een kaart willen. Of misschien wel helemaal nooit?

Een kaart op een ‘zomaar’-moment ontvangen vind ik zelf het fijnste. Het idee dat iemand zomaar aan me denkt en en de moeite neemt om een kaart naar me te sturen wordt er namelijk gratis bij bezorgd.

Als mensen er  niet ‘zomaar’ aan denken, maar wel met Kerst /Nieuwjaar de moeite nemen om een kaart naar me sturen, waarom zou ik het dan minder waarderen dan op een ander moment van het jaar?

Ik hou van het sturen en ontvangen van kaarten.
Ook in december.

En mocht jij een van de mensen zijn die een kaart van me krijgt en daar niet blij mee is in deze maand (of nooit): stuur ‘m vooral terug of laat het me weten. Dan weet ik dat deze moeite van mij aan jou niet besteed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.