Je beste adviezen blijken aan jezelf gericht

Ik vind het fijn om minimaal een keer per week stil te staan bij wat ik zal delen via deze site. Omdat ik graag uit ervaring spreek, gaat het altijd over een onderwerp dat dicht bij me staat. Iets waar ik mee worstel. Waar ik zelf net een andere manier voor heb gevonden. Iets waar ik zelf tegenaan loop. De afgelopen tijd is er van alles gebeurd in mijn leven, waardoor ik even een flinke pas op de plaats moest maken.

Blinde vlek

Tegen iemand uit mijn omgeving zei ik pas dat ik al mijn artikelen eens terug zou lezen om te kijken wat voor tips en adviezen ik precies had gegeven. Ik zag ineens haarscherp in dat ik ze zelf ook goed kon gebruiken. Ze keek me wat verbaasd aan en zei: “Dat leek me wel duidelijk toch, dat deze woorden net zo hard aan jezelf gericht waren? Zo gaat het meestal met mensen die andere mensen helpen. Net zoals een arts een slechte patiënt is. Het is een soort blinde vlek.

Mijn eigen lijst

Ik bekeek al mijn artikelen hier nog eens en zag er ineens een mooie lijst voor mezelf uitspringen van adviezen die ik zelf graag op wil volgen. Zodat ik meer ga doen wat ik goed voelt en ik beter tot mijn recht kom.

Sta eens stil en kijk om je heen
10 manieren om even afstand te nemen
Begin je morgen? Of nu…
Keuzes maken geeft je energie
Waarom doe je niet wat je wilt doen?
Weet jij vijf kwaliteiten van jezelf te noemen?
Moet dat mailtje vandaag de deur uit?
Deel niet alles
Wat heb je nodig om wel een keuze te kunnen maken?
Wees eens wat egoïstischer

Wat is jouw advies aan jezelf?

Denk eens terug. Lees je mails eens terug. Bekijk je eigen (blog)artikelen eens. Haal sommige goede gesprekken eens voor de geest. En bedenk welke wijze lessen je aan anderen hebt gegeven, die je eigenlijk ook aan jezelf zou willen geven. En neem ze van jezelf aan!

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.