Keuzes maken geeft je energie!

De afgelopen dagen voelde ik dat het steeds drukker werd in mijn hoofd. En ik een onrustig gevoel in mijn lichaam had. Ik wist dat mijn mailbox vol zat met allemaal vragen en mogelijkheden en probeerde er zo min mogelijk aan te denken. Tot ik het ineens doorhad: ik was keuzes aan het uitstellen. En een keuze die nog niet gemaakt is, kost me steeds meer energie. Tijd om te kiezen dus!

Kiezen tussen leuke dingen

Een paar jaar geleden heb ik plechtig aan mezelf beloofd dat ik zo min mogelijk tijd aan stomme dingen besteed. Zodat ik alle tijd heb voor de leuke dingen. Maar daar zijn er zoveel van, dat ik ook daarin moet kiezen. Ik vind namelijk heel veel leuk. Zie overal iets positiefs in. Daarnaast help ik mensen graag. En wil ik graag alle mogelijke kansen voor mijn onderneming benutten. Ik heb echter, zoals iedereen, ook gewoon 24 uren in een dag. En energie die op kan gaan.

Er niet aan denken..

Als ik drukke dagen heb, met workshops, prikkel-uren, Waarmaakdagen en andere leuke en bijzondere afspraken met mensen, heb ik weinig tijd om mijn mail en to-do-lijstje te bekijken. En daar stapelt zich van alles op. En stel ik keuzes uit. De te maken keuzes zitten echter wel steeds in mijn hoofd. ‘Ik moet nog laten weten of ik dan kan’. ‘Kan ik die twee afspraken op een dag plannen?. Ergens niet aan proberen te denken kost me een hoop energie!

Steeds beter

Gelukkig word ik er steeds beter in. Ik ervaar steeds eerder dat mijn hoofd vol begint te raken. En het onrustige gevoel zich over mijn lichaam verspreidt. Dan ben ik even in ontkenning. Installeer mezelf met een diepe zucht achter mijn laptop. En hak knopen door. Maak keuzes. Laat anderen weten wat deze keuzes zijn. Plan afspraken. Zeg andere afspraken af. En schep zo helderheid voor mezelf. En voor de mensen om me heen.
En geniet van de rust en het opgeruimde gevoel dat daarop volgt!

Herken jij dit? En hoe ga jij hiermee om?

2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.