Maar ik vind het niet altijd alleen maar leuk

Het is mijn werk om bezig te zijn met het (her)ontdekken van wat mensen willen en kunnen, waarom ze dat nog niet doen en hoe ze dat wel kunnen gaan doen.

Dat komt voort uit een diepe wens om daar zelf volop mee bezig te zijn en van bewust te zijn. Ik vind het bijzonder en vervullend om hier dagelijks bij stil te staan. Zowel bij anderen als bij mezelf.

Maar ik vind het niet altijd alleen maar leuk.

Mezelf constant afvragen ‘doe ik wat er nu bij me past?’, ‘wil ik dit?’, ‘waar ben ik het beste in?’, ‘waar kan ik dit aanbieden?’ vind ik bij vlagen erg vermoeiend.
En eng. Want het kan me overal naartoe leiden.. Ook naar antwoorden en ontdekkingen die ik confronterend vind. En daarom gemakshalve graag nog even over het hoofd had gezien.

Maar deze vragen en antwoorden komen regelmatig.
En op dat soort momenten ben ik het even kwijt.
Dan weet ik even niet meer waar ik zelf goed in ben. Hoe ik zelf het best tot mijn recht kom. En waar.

Dat voel ik en dat merk ik. Van binnen wringt er iets. Dingen die ik daarvoor gedachteloos deed, vragen me ineens om er bij stil te staan. Ik hoor en lees mijn eigen tips en adviezen en kan er helemaal niks mee. Ze zien eruit als een hele hoge berg.

Ik vind deze fases irritant.
En…
Ik ben er zo dankbaar voor!

Omdat ik uit ervaring weet dat ik deze momenten juist nodig heb om te blijven doen wat ik écht wil doen. Twijfelen houdt me scherp.
Het zorgt ervoor dat ik me steeds bezighoud met de dingen die op dat moment het beste bij me passen.
Het zorgt er voor dat ik beter ‘nee’ kan zeggen tegen de dingen die ik eigenlijk niet wil doen.
En daarmee volop ‘ja’ tegen de dingen waar ik wél tijd en aandacht aan wil geven.

Na een paar dagen zuchten, peinzen en uitstellen heb nu weer helder heb wat mij drijft, ik meer van mezelf wil laten zien én ik duidelijker voor ogen heb waar ik naartoe wil.
En heb ik ‘over mij‘en ‘voor wie‘  opnieuw geschreven.

Herken jij deze fase? Zo ja, hoe ga jij daarmee om?

 

 

2 Comments

  1. @Patty: Dat omschrijf ik niet in deze blog, maar ik ga dan meestal juist ook andere dingen doen. Lezen, naar de film, wandelen, rommelen in huis etc. Even ervan los en dan komt het wel weer 🙂

  2. Herkenbaar indeed! Meestal ga ik dan juist dingen doen die helemaal niks met mijn werk te maken hebben. Naar een workshop van iemand bijv of een paar uur vrijwilligerswerk, gewoon om even hele andere mensen te zien en ontmoeten, in een hele andere omgeving te zijn met nieuwe prikkels, dingen die nieuwe inzichten kunnen bieden vanuit onverwachte hoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.