Mijn 25e Waarmaakdag

Vandaag was er weer een geslaagde Waarmaakdag. Deze keer in Amersfoort. De 31e.

Als een van de initiatiefnemers ben ik er uiteraard vaak bij. En keer op keer blijf ik me er over verbazen hoe bijzonder deze dagen zijn. Hoeveel ze losmaken bij de organisatoren, deelnemers, waarmakers en iedereen die er een glimp van opvangt. Omdat er volop gegeven wordt en mensen de ruimte krijgen om te vragen en te delen komt er altijd heel veel energie vrij. Een goede energie, waardoor mensen zichzelf kunnen laten zien, er puzzelstukjes op plekken vallen: er dingen voor elkaar worden gekregen.

Ik was net aan het tellen en zag dat ik vandaag voor de 25e keer bij een Waarmaakdag met open inschrijving was. Ik ben er altijd als waarmaker. En in Nijmegen organiseer ik het ook. En in andere steden ben ik in de voorbereiding aanwezig als coördinator van de hosts aldaar.

Alles bij elkaar heb ik ± 600 deelnemers en ± 400 waarmakers verspreid over deze 25 Waarmaakdagen meegemaakt. Al deze dagen zijn  gevuld met energie, aanpakken, delen, verbazing, blijdschap, eerlijkheid, emotie, puurheid, ondernemendheid en verbinding.

Ergens krijg ik ook wel mee dat er van alles niet helemaal goed gaat in de wereld en dat er mensen zijn die niet het beste met anderen voorhebben. Maar ik zie zo vaak die andere kant.

Dus ja: ik geloof dat er ook veel goeds in de wereld is. Dat mensen graag willen delen en verbinden. Dat dingen kunnen lukken. En dat dingen anders kunnen.

Waar omring jij je mee en hoe zie jij de wereld?


Lees daar alles over de Waarmaakdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.