Mijn ervaringen van ‘Playing the Matrix’ workshop van Mike Dooley

You attention, please… Your attention please..
This.. is the Universe

Today i’ll be recording you every thought and emotion, no matter how ‘good’ or ‘bad’, no matter how generous or stingy, and no matter how helpful or hurtful they may be. And everything I record… will be played back for you, as soon as possible, as some type of physical manifestation in time and space.

Thank you, that is all –
The Universe

Afgelopen zaterdag was ik bij de ‘Playing the Matrix’ workshop van Mike Dooley. Een workshop van 6 uur. Waar ik me geen seconde heb verveeld. Alleen al dat vind ik bijzonder. Vaak verlies ik mijn concentratie snel bij workshops en events, dan ben ik te vol van alle indrukken. Maar niet afgelopen zaterdag. Ik kreeg er juist energie van.

De naam Mike Dooley ken ik, sinds ik ruim 3 jaar geleden bij zijn berichten van The Universe terechtkwam. Berichten zoals die hierboven. Mails die me altijd energie en inspiratie geven. Deze korte berichtjes passen goed tussen de vele boeken, mensen en filmpjes waar ik me door laat inspireren. Vol verwachting zat ik zaterdag dan ook in de zaal. En het was geweldig, leerzaam, energiek, vrolijk en inspirerend.

Het basisprincipe komt in meer boeken en lezingen terug: dat alles wat je denkt, op een of andere manier in je leven terugkomt. Het Universum (of hoe je het wil noemen) voelt/kent/weet jouw gedachten – en vooral je emoties die daarbij horen- en geeft dat in een of andere vorm aan je terug.

Simpel gezegd: als je met het verkeerde been uit bed stapt, het een rotdag vindt en iedereen humeurig benadert, dan gaat er die dag veel mis en tref  je allemaal humeurige mensen. En andersom: als je opstaat en het een geweldige dag vindt, dan zie je overal kleine wonderen en lachen de mensen je toe.

think less mike dooley

Deze manier van denken en leven hoort al een tijdje bij mij. Afgelopen zaterdag zijn er weer nieuwe dingen uitgelicht of me opgevallen. Namelijk dat het het allerbelangrijkste is dat je je gelukkig voelt. Als je je daarop richt, is de kans groter dat je ervaringen gaat krijgen en dingen voor elkaar krijgt, die er voor zorgen dat je gelukkig bent. Andersom werkt het in ieder geval niet: als jij je richt op het vinden van die ene liefde, die ene baan of dat specifieke huis, zodat je daarna gelukkig gaat voelen…. nee.

En verder dat het belangrijk is om doelen te stellen.  En daarna in actie komt. Door stappen te zetten op weg naar je doel, geef je het Universum volop de ruimte om je te helpen. Loop vervolgens niet vast in het tot detail willen bepalen hoe te gaan en welke stappen te zetten. Dat kunnen wij als mens helemaal niet overzien. Hou ruimte voor synchroniciteit en toevalligheden. Ga er vanuit dat er altijd betere kansen en mogelijkheden zijn dan je zelf kan bedenken.

The best way to find ‘love’…
which, incidentally, is just as true for finding money, is to focus less on these ‘by-products; of a life well lived and more on a life well lived.

Simple is as simple does,
The Universe

Je aandacht richten op je gelukkig voelen, wil niet zeggen dat alles altijd gaat zoals je hoopt of bedenkt. Soms lijken de dingen zelfs tegen te vallen of mis te gaan.Blijf stappen zetten. Zie de lol van dingen in. Leer overal van. Zie de kansen. Heb plezier. Hou je doelen voor ogen en blijf in beweging. Want alles wat je doet, draagt bij aan jou. Blijf je richten op je gelukkig en goed voelen. Zo ontdek je keer op keer welke kant je op gaat om dat nog meer mogelijk te maken.

Zelf heb ik zaterdag weer een nieuwe boost gekregen over hoe mijn leven en werken en alles vorm te geven. En heb me weer gerealiseerd dat het stellen van doelen én me blijven richten op hoe ik me voel zo veel belangrijker is dan ik al dacht. Voelde. Ik krijg nooit alles wat ik erover kwijt wil in een blog. Ik ga er vaker over schrijven. En laat het me vooral weten als je vragen hebt, ik deel mijn visie daarop graag met je!

Korte samenvatting van de workshop:

  • Wat je uitzendt, krijg je terug (’thoughts become things’)
  • Bepaal je doel en vul vervolgens niet precies in hoe je daar gaat komen: het Universum overziet alles van iedereen en helpt je door mensen, kansen en mogelijkheden op je route te plaatsen
  • Als je je doel bepaalt hebt, blijf je niet zitten en wachten: je gaat ermee aan de slag. Pas door in actie te komen, ontdek je welke wegen te wandelen
  • Visualiseer je doel, maak vision boards, zie/hoor/voel/proef het. En pin je daarbij niet vast op de details (het leven is vaak wonderlijker dan jij kan bedenken), maar richt je vooral op hoe je voelt als je je doelen bereikt hebt
  • Laat ruimte open voor wonderen (en geloof dat ze gebeuren, ook als je ze niet ziet)
  • Het belangrijkste is dat jij je goed en gelukkig voelt: als jij je altijd daarop richt, krijg je het meeste voor elkaar en kom je in een goede flow

Ever notice how
when someone dreams of happiness, fulfillment, abundance, health, romance, or friendship, they never have to wonder if it’s in their best interest?

But when someone dreams of a specific house, employer, love interest, deadline, dollar amount, or diet fad, they often end up contradicting themselves?

Keep your ‘end results’ general, everything else is just a how.

To the big picture,
The Universe

Klik hier om je aan te melden voor de ‘notes from The Universe.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.