Je denkt ergens over na. Bent ten einde raad. Je zoekt naar antwoorden. Ligt ergens wakker van. Hebt moeite met kiezen. Tot je ineens het antwoord hebt en glashelder weet wat je wil doen. Er is geen twijfel meer mogelijk.
Het komt tot je.
Als een donderslag bij heldere hemel.
Zo werkt het in ons brein. Of intuïtie. Of innerlijk weten. Of hoe jij het noemt. We stoppen er al onze vragen, twijfels, kennis, voors en tegens in. Denken er hard over na. Wikken en wegen. En pas als we het even met rust laten, er afstand van nemen, dan pas kan het antwoord komen.
Maar we geven antwoorden steeds minder de kans om tot ons te laten komen. In plaats van ruimte nemen om alles te verwerken, stoppen we ons hoofd juist steeds voller met nieuwe informatie. Mails, nieuwsberichten, alles wat op social media voorbijkomt, filmpjes, foto’s enzovoorts enzovoorts.
Nogal logisch dat veel mensen niet meer weten wat te doen. Wat er goed voor ze voelt. Wat voor keuzes te maken. Welk pad te bewandelen.
Om dat te weten, heb je -op zijn minst soms- namelijk de verbinding met jezelf nodig. En die verbinding met jezelf vind je alleen in rust. Wat niet wil zeggen dat je daarvoor uren mediterend stil hoeft te zitten. Je helpt jezelf al een heel eind door soms even rustiger aan te doen.
Een keer een paar minuten uit het raam staren, in plaats van kijken of je alweer een nieuwe mail hebt. Langzaam lopend naar een afspraak, in plaats van racend op de fiets. Even stilstaan om te kijken naar een mooie wolk, in plaats van kijkend op je mobieltje verder te lopen. Iets eerder naar het station, zodat je daar even kan mijmeren, in plaats van rennen om de trein te halen.
Gun jij het jezelf om soms even stil te staan, zodat je vooruit kan komen?
“Je geest zal de meeste vragen beantwoorden,
als je leert te relaxen en het antwoord af te wachten.”
William S. Burrough
Klinkt dit je goed in de oren, maar zit soms rust nemen nog niet zo in je systeem?
Doe dan mee met mijn gratis ‘focus en rust’-week.
Deze start maandag 6 juli.
Inschrijven kan hier.