Nieuw en vooruit

Een nieuw jaar vind ik altijd een mooi moment om stil te staan bij wat ik in dit jaar voor elkaar wil krijgen. Niet zozeer goede voornemens, meer intenties die ik belangrijk vind om aandacht aan te geven. 

Dit jaar staan er drie woorden centraal voor mij:
Plezier, rust en vertrouwen.

In alles wat ik doe, wil ik dit meenemen. Zowel in het ondernemen als daarbuiten. Als iets of iemand mij geen plezier, rust en een gevoel van vertrouwen geeft, dan zal ik het niet doen. Of loslaten. Diep van binnen weet ik wel wat er bij me past, maar soms wordt dat overstemd door oude overtuigingen, de angst om te weinig te verdienen, angst voor het onbekende. Ik ga dus nog meer dan ooit vertrouwen op mijn gevoel en mijn intuïtie. Spannend en fijn!

weckpotHet leven is mooi en zit vol wonderlijke, liefdevolle en geweldige momenten. Om daar iedere dag bewuster bij stil te staan, schrijf ik sinds 1 januari iedere dag een moment van dankbaarheid of een mooie gebeurtenis op een papiertje en stop deze in een weckpot. Aan het eind van het jaar (of eerder al, als ik daar behoefte aan heb) heb ik zo 365 mooie momenten verzameld.

Dit idee hierboven is een van de vele ideeën die ik voorbij zag komen over het bewust stilstaan bij dankbare momenten op internet. Andere ideeën zijn: schrijf iedere avond in een boekje iets op waar je dankbaar voor bent. Of maak iedere dag een foto van iets waar je dankbaar voor bent. Of een tekening. Een gedicht. Een verhaaltje. Wat jij wil. Zelfs op donkere en sombere dagen is er altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.

Waar ga jij je aandacht op richten dit jaar?

2 Comments

  1. @Charlotte: goed van je, het is echt leuk om te doen en leuk om mijn dankbare momenten met de dag te zien groeien. De woorden plezier, rust en vertrouwen heb ik altijd in het vizier. Zodra ik merk dat ik twijfel of ik iets (nu) moet doen, komen ze naar boven en toets ik mijn twijfels hieraan. Het maakt kiezen makkelijker. En ze staan iedere week boven aan mijn weekoverzicht (dat ik in Evernote bijhoud).

  2. Wat n leuk idee van die briefjes in de weckpot! Ik ga er morgen mee beginnen! De drie woorden , plezier, rust en vertrouwen spreken mij ook erg aan. Ik ben benieuwd of het je in het dagelijks leven blijft lukken om hier (dagelijks) bij stil te staan.

    Warme groet, Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.