Over mij

Nieuwsgierig als ik ben naar de mens en de wereld zie ik het leven als een grote leerschool. Dat heeft al geleid tot vele vragen, ontmoetingen, wegen, ontdekkingen, werkzaamheden, decepties, verwonderingen, innerlijke reizen, keuzes en antwoorden.

Ik verbaas en verwonder me over het gebrek aan aandacht en het steeds snellere tempo dat ik om me heen zie en ervaar. En probeer me daar niet altijd door mee te laten voeren. Waarom? Omdat ik merk hoe goed dat me doet. Dus kies ik voor momenten van offline zijn, naar wolken staren, meditatie en stilstaan bij het moment. Met soms maar een paar minuten per dag kan ik mezelf al veel beter waarnemen.

Zoekend zolang ik me kan herinneren en mede daardoor vele (vrijwilligers)banen gehad sinds mijn afstuderen eind jaren negentig. Bij onder meer een dierenwelzijnsorganisatie, zorgverzekeraar, natuurwinkel, poppodium, muziekfestival, online boekenwinkel, boeddhistisch retraite centrum en communicatiebureau. En uiteenlopende functies.

Van 2010-2016 was ik zelfstandig ondernemer en ook in die periode heb ik veel verschillende dingen gedaan. Een overzicht daarvan vind je op deze pagina.

Ik schrijf graag en veel. Vanaf 2004 ben ik online gaan delen via katyo.com en sinds 2012 ben ik overgegaan naar deze site. En sinds mijn Ierland-loslaat-avontuur in 2016 heb ik ook een Engelse site waar ik soms blogs post: happy without reason.

Mijn levensvisie:

De wereld wordt een nóg mooiere, fijnere en leukere plek als mensen de tijd nemen om beter naar hun hart te luisteren, hun interesses en talenten serieus nemen en aan de slag gaan met dat wat goed voelt. Met zorg voor zichzelf, anderen en de wereld. Met minimaal een vleugje humor, zelfkennis, openheid en bereidheid tot leren.

Als je weet waar je (niet) goed in bent, waar je hart (niet) sneller van gaat kloppen én hoe keuzes te maken die daarop gebaseerd zijn, kan dat zorgen voor meer levensplezier, voldoening, liefde, rust en verbinding.

Blijf op de hoogte

Een mail ontvangen zodra ik een nieuwe blog plaats? Laat dan hier je mailadres achter:

Over mijn Ierland-loslaat avontuur

In augustus 2016 heb ik mijn woonplek en een hoop spullen losgelaten om voor in ieder geval een aantal maanden vrijwilligerswerk tegen kost en inwoning te doen. Als eerste ben ik in Boeddhistisch retraite centrum Dzogchen Beara in Ierland terecht gekomen. Uiteindelijk heb ik daar bijna 1 1/2 jaar gewoond en gewerkt. Lees hier de terugblik op mijn Ierland avontuur.

Bekijk foto’s van mijn Ierland-avontuur op Flickr and Instagram.