Over mij

Ik kijk. Ik observeer. Ik luister. Ik vraag. Ik lees. Ik voel. Ik leef me in. Ik weet. Ik sta stil. Ik bekijk andere kanten. Ik laat bezinken. Ik verbind. Ik verwonder me.
Ik schrijf. En ik deel.

Nieuwsgierig als ik ben naar de mens en de wereld zie ik het leven als een grote leerschool. Dat heeft al geleid tot vele vragen, ontmoetingen, wegen, ontdekkingen, werkzaamheden, decepties, verwonderingen, innerlijke reizen en antwoorden. En nog meer vragen.

Je ergens bewust van zijn, wat het ook is, is nodig om bij jezelf op te merken wat iets met je doet. Of iets je humeur beïnvloedt, in je hoofd gaat zitten, vragen bij je oproept, verlangens helder maakt, iets verschuift in je zelfbeeld of je kijk op de wereld.

Sinds 2004 deel ik online via katyo.com (die inmiddels ter ziele is gegaan). Sinds 2012 via deze site.

En ook via mijn wekelijkse mailing.

Mijn levensvisie:

De wereld wordt een nóg mooiere, fijnere en leukere plek als mensen de tijd nemen om beter naar hun hart te luisteren, hun interesses en talenten serieus nemen en aan de slag gaan met dat wat goed voelt. Met zorg voor zichzelf, anderen en de wereld. Met minimaal een vleugje humor, zelfkennis, openheid en bereidheid tot leren.

Als je weet waar je (niet) goed in bent, waar je hart (niet) sneller van gaat kloppen én hoe keuzes te maken die daarop gebaseerd zijn, leidt dat tot meer levensplezier, voldoening, liefde, rust, verbinding én productiviteit.

Blijf op de hoogte

Een mail ontvangen zodra ik een nieuwe blog plaats? Laat dan hier je mailadres achter:

Over mijn Ierland-loslaat avontuur:

In augustus 2016 heb ik mijn woonplek en een hoop spullen losgelaten om voor in ieder geval een aantal maanden vrijwilligerswerk tegen kost en inwoning te doen. Als eerste ben ik in Boeddhistisch retraite centrum Dzogchen Beara in Ierland terecht gekomen. Uiteindelijk heb ik daar bijna 1 1/2 jaar gewoond en gewerkt. Lees hier de terugblik op mijn Ierland avontuur.

Bekijk foto’s van mijn Ierland-avontuur op Flickr and Instagram.
En ik heb ook een Engelse site waar ik soms blogs post: happy without reason.