Rijk zijn met minder geld

Geld verdienen is nooit mijn belangrijkste drijfveer geweest. Uiteraard is het wel belangrijk om geld te verdienen, maar mijn keuzes baseer ik op het doen van de dingen die ik leuk vind. En waar ik goed in ben. De keren dat ik geld wel even voorop stelde, voelde ik de energie uit me wegstromen. Ik wil dingen doen waar ik energie van krijg. En anderen zien dat blijkbaar. En zo stond ik ineens in de Gevoelsmiljonair Top-100.

Puurzaam

Puurzaam, het Gulpener Magazine voor Bewust Genieten, heeft een Gevoelsmiljonair Top-100 samengesteld. Als tegenhanger van de Quote 500, waar de rijkste mensen van Nederland in staan, hebben zij deze Top 100. “Onze lijst staat vol met Nederlanders die wij als zogenaamde ‘gevoelsmiljonairs’ hebben bestempeld. Mensen die niet per se veel geld op hun bankrekening hebben, maar wel het leven intens leven. Eruit halen wat erin zit, hun geluk met anderen durven delen en op hun emotionele bankrekening zeker een miljoen emo-credits hebben staan.” aldus hoofdredactrice Toos Hofstede in het voorwoord.

Mensen met passie

Er staan mooie interviews met mooie mensen in. Waaronder Josje Feller van Vrouw & Passie. Het is een mooie lijst vol mensen die mooie, leuke en goede dingen doen. Van de mensen die ik ken, en tot mijn vreugde zijn dat er best veel, weet ik dat ze met hart en ziel doen wat ze doen. Omdat dat voor hun de enige manier is. Ze hebben een passie en een visie, en dat drijft ze. Geld is daarbij niet de drijfveer.

Jarenlang heb ik me soms wat eenzaam gevoeld in mijn zoektocht naar het doen van wat ik leuk vind. Mensen hebben me vaak als ‘naïef’ en ‘onvolwassen’ bestempeld. Het leek me vaak wel makkelijk en rustig, een baan hebben die gewoon verdiende en waar ik verder niet te veel bij stil stond. Maar zo werkt het niet bij mij. Als ik er geen energie uit haal, haalt het alle energie uit mij. Gelukkig leerde ik in de loop der jaren steeds meer mensen kennen die het ook belangrijk vinden om te doen wat er bij je past. En is dat ook mijn leidraad gebleven. Ik ben dan ook trots en blij dat ik in deze Gevoelsmiljonair Top-100 sta!

En jij, voel jij je een Gevoelsmiljonair?

Bekijk het mijn interview via deze link.

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.