Sta eens stil als gedenktekst

Via google zoek ik soms op mijn naam, om te kijken wat er allemaal te vinden is over mij op internet. Altijd leuk en interessant om te zen. Veel daarvan is me bekend, want dat heb ik zelf geschreven en gedeeld. Of het zijn events waar ik aan heb meegewerkt.

Maar tussen al het bekende zag ik pas ineens iets bijzonders staan. Een verwijzing op de site van een protestantse kerk. Bij het doorklikken zag ik dat ze een gedicht van mij, over stilte, als voorbeeld gaven voor gedenkteksten. Op de eerste bladzijdes staan er teksten uit de bijbel, gevolgd door quotes en gedichten van Rudyard Kipling, Loesje en Bram Vermeulen. En daaronder sta ik.

En dat vind ik heel bijzonder. Wat een mooi idee dat iemand hier misschien troost uit heeft gehaald.

Uit de woorden die ik ooit schreef, geïnspireerd door alle mooie dingen in het leven en de foto’s die ik daarvan heb gemaakt.

Nu ik nog eens goed kijk, zie ik dat er op miraculeuze wijze twee korte zinnen op het eind bij zijn gekomen. Een mooie toevoeging die ik er eens bij laat staan.

Sta eens stil en kijk om je heen.

Naar beneden.
Naar boven.
Een punt ver weg.
Of juist heel dichtbij.
Sta eens stil in plaats van door te razen.

Kijk en verwonder je over al het kleins en groots dat er om je heen gebeurt en te zien is.

Sta stil. En merk dat de tijd minder snel gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.