Sta eens stil en kijk om je heen

Naar beneden. Naar boven. Een punt ver weg. Of juist heel dichtbij. Sta eens stil in plaats van door te razen. Kijk en verwonder je over al het kleins en groots dat er in en om je heen gebeurt en te zien is. Sta stil. En merk dat de tijd minder snel gaat.

Rennen, vliegen, haasten

Mensen hebben de neiging om sneller te gaan als ze het druk hebben. Gehaast nog even dit afmaken. Vlug nog even dat mailtje eruit. Hop nog even naar de supermarkt. Sprinten om de trein te halen. Rennen, vliegen, haasten. En waarom? Om nog meer te kunnen doen. En het zo alleen maar drukker te krijgen. Juist in deze tijden is het belangrijk om soms even stil te staan. Een pas op de plaats zet. Niet blijven rennen, maar een paar seconden stilstaan zorgt ervoor dat de tijd minder snel gaat.

Als je om je heen kijkt zie je het leven

Zoals de vormen die de wolken nu hebben. De slak met het mooi huisje dat langzaam zijn pad vindt. Het bejaarde echtpaar dat elkaars hand vasthoudt en samen broos en in hun eigen tempo de wereld in stapt. De aardbei die op een hartje lijkt. Het mooie standbeeld in je straat waar je normaal aan voorbij loopt. De bijzondere spiegeling in het raam. De mooie kleuren die de snoepjes in een snoeppot hebben. De zon die net wat stralen tussen de bomen door laat schijnen. Dat vergeten boek in je boekenkast.

Paar seconden stilstaan

Gun het jezelf om een paar keer per dag een paar seconden stil te staan. Te wachten voor het rode stoplicht en om je heen te kijken. Je mobiel even in je tas te laten en uit het raam te kijken. Te kijken wat er om je heen gebeurt in de trein. Even te zitten en te voelen wat er is. Iets te laten bezinken in plaats van het meteen de virtuele wereld in te gooien.

Zelf maak ik vaak foto’s van de dingen om me heen als ik even stilsta. Bekijk ze hier.

Probeer vandaag bewust een paar keer per dag een paar seconden stil te staan. En ontdek wat er in en om je heen gebeurt. Ik ben benieuwd naar je bevindingen!

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.