Sta even stil en laat je prikkelen

Afgelopen woensdag was het Fris de zomer in! van Fris in je hoofd, in seats2meet Amersfoort.

Ik was een van de opfrissers en was te vinden op het speelplein onder de naam ‘Sta even stil en laat je prikkelen’. 

Ik nodig je uit om echt even stil te staan. Dat kan door het lezen van mooie spreuken. Door het beantwoorden van vragen die op vragenkaartjes staan. Of door het bekijken van mijn verwonderkaarten. Ook kan je een prangende vraag stellen, waar ik een prikkelend antwoord op zal geven. Hier krijg je een moment van rust en bezinning, zodat je tot jezelf kan komen. En je jezelf en de omgeving daarna met een frisse blik zal bekijken.

Ik heb teksten, spreuken en verwonderkaarten neergelegd en opgehangen. Kaartjes met vragen   neergelegd. En liet komen wat er zou komen.

Mensen kwamen soms wat aarzelend naar mijn tafel toe. “Mag ik aanschuiven?” ,”Wat kan ik hier doen?” ,”Wat is hier de bedoeling van?”

Anderen kwamen doelgericht bij me zitten om zich te laten prikkelen.

De vraag die ik meestal als eerste stelde was: “Sta jij weleens stil?

Hierdoor kwamen er mooie en wonderlijke gesprekken, open verhalen, nieuwe vragen, inzichten, antwoorden, kennis, angsten, verwachtingen en ruimte om te delen.

De hele avond had een fijne sfeer en alles was erg goed geregeld door de Regelhelden. Voor het event begon had  ik al tijdens het eten leuke gesprekken met een paar andere opfrissers. En dat ging de hele avond zo door. Ik blijf het zo mooi vinden om te ervaren wat er gebeurt als je begint met delen.

Deze manier van op een event aanwezig zijn was nieuw voor me en het bleek een vorm te zijn die me goed bevalt. Een plek creëren waar mensen kunnen stilstaan, waar vragen gesteld en beantwoord worden en waar ruimte is om te delen. Zowel van mij naar de anderen, als de andere kant op.

Ik ging in ieder geval met een frisse blik de wereld weer in!

Wil jij persoonlijk geprikkeld worden? Dan is een prikkel-uur misschien iets voor jou.
Wil je stappen zetten op het gebied van (ander) werk vinden of het opstarten van je onderneming? Dan is de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘ wellicht iets voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.