Stilte transformeert ieder levensinzicht tot energie

De laatste tijd ben ik steeds bewuster bezig met stilte.
Zo heb ik een tijdje geleden de site ‘Sta eens stil en kijk om je heen’ gemaakt. En deel ik via de Facebookpagina Sta Eens Stil iedere dag een dagelijks rustpuntje: een berichtje, tekst, foto en/of spreuk waardoor mensen even stilstaan. En stoppen met waar ze mee bezig zijn. Zodat ze daarna met (meer) aandacht verder kunnen.

Ook ben ik -zoals altijd- bezig met het verder vormgeven van mijzelf als ondernemer. Hoe kom ik het beste tot mijn recht? Waar hebben mensen behoefte aan? Wat kan ik het beste? Hoe komt dat samen?
Welke rol speelt stilstaan in dit alles? Hoe zorgt stilte ervoor dat alles wat ik doe en breng nog krachtiger is? Wat hebben anderen daaraan?

Vanochtend werd ik ineens met deze gedachte wakker:

Stilte
Transformeert
Ieder
Levensinzicht
Tot
Energie

Voor mij is stilte de basis voor alles.

Hoe kom je tot het doen van wat er het beste bij jou past, bij datgene wat je energie geeft, als je altijd haast hebt? Als je nooit de tijd neemt om stil te staan, om dingen te laten bezinken? Daar kom je dan niet bij.

Stilte is de basis bij mijn lezingen, blogs&artikelen, het zijn van gesprekleider, mijn workshops&sessies, het coördineren van Waarmaakdagen en het maken van Verwonderkaarten. En ik heb ervaren dat ik zo mezelf én anderen de ruimte geef om levensinzichten -zowel klein als groot- te transformeren tot energie.

Altijd op zoek naar de ideale baan schrok ik steeds van de vele mensen die niet doen wat ze willen. Die daar niet eens de moeite voor nemen, omdat ze denken dat het niet mogelijk is. Of niet voor hun is weggelegd. Wat zonde als mensen energie stoppen in dingen die ze niet eens de moeite waard vinden.

Volgens mij doet het de mensen en de wereld goed als iedereen zijn eigen verhaal schrijft. In plaats van te proberen om in de verhalen van anderen te passen.

(Update: inmiddels bestaan mijn Sta eens stil-site niet meer.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.