Uitnodiging om mee te denken

Een tijd geleden schreef ik over onzekerheid en ondernemen en dat ik het soms best moeilijk vind om wat ik wil en kan meer op de voorgrond te zetten. Het is echter wel nodig. Mogelijke opdrachten komen niet vanzelf naar me toe. En mensen moeten weten wat ik doe en kan, zodat ze weten waar ze mij voor kunnen vragen. En waar ik hun bij kan helpen.
Gelukkig geloof  ik in delen, dromen en durftevragen.
En de momenten dat ik mijn doelen glashelder heb, kan ik het van de daken schreeuwen.
In dit geval was het een mail.
Gisteren naar een aantal mensen gestuurd waarvan ik dacht dat ze met me mee wilden en konden denken.
En ik kreeg zo’n mooie, lieve en waardevolle reacties dat ik nu daarom deze uitnodiging om mee te denken plaats.
Benieuwd wat daar uit gaat komen!
De inleiding
Afgelopen donderdag gaf ik mijn workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!’ tijdens het enorm leuke met/zonderwerkevent in Rotterdam. De eerste groep was een groep met ± 22 personen. Een flinke club en aan het eind wist ik het weer: dit is waar ik goed in ben! Dit is wat ik leuk vind!
Workshops geven en dan op zo’n manier dat iedereen erbij betrokken wordt en er een fijne, positieve en goede sfeer is waarin gedeeld kan worden. En mijn jarenlange ervaring over zoeken naar ‘doen wat je leuk vindt’ inzetten om anderen op weg te helpen.
Ik ben in mijn leven veel mensen tegengekomen die werken zonder daar verder over na te denken. En verbaas me daar altijd over. Werk beslaat zo’n groot deel van je leven. Zonde om het te zien als iets ‘dat nu eenmaal moet’. In plaats van een geweldige kans om bezig te zijn met het doen van waar je goed in bent en blij van wordt!
De droom
Ik wil dat iedereen in Nederland stil staat bij wat voor werk ze (niet) doen en waarom ze dat (niet) doen. Zodat ze daar betere keuzes in kunnen maken. Aan de slag kunnen gaan voor iets dat beter past. Of tevredener zijn met waar ze al zijn.
Vooral de mensen die zoveel kunnen en willen dat ze niet kunnen kiezen.
Hoe ik daar aan bij wil dragen
Ik wil meer mensen bereiken dan ik tot nu toe volgens mij doe.
Dus niet alleen de losse workshops die ik zelf regel, maar meer en breder. Ik wil workshops / lezingen / coachsessies geven op (carrière/bewustwordings)events, in organisaties (waar bv mensen herplaatst moeten worden of waar bv een grote reorganisatie aan de gang is), op festivals, buurthuizen, congressen, workshopdagen, reïntegratieburo’s, evenementen etc enz
Hoe jij daarbij kan helpen
Door me te wijzen op of in contact te brengen met:
– mensen die dit soort events/congressen organiseren (of ben je zelf zo’n iemand misschien?)
– plekken die jij kent waar ik/dit zou passen
– organisaties die jij kent (of waar jij werkt) die budget hebben voor  bewustwording/ontplooiing van werknemers
– mensen die dit ook doen en waar ik eens mee kan praten en/of mee kan samenwerken
– sites/tijdschriften waar ik een (blog)artikel over dit onderwerp voor zou kunnen schrijven
– projecten/projectpartners waar ik mee kan samenwerken/iets kan leren/een bijdrage kan leveren
En door me feedback + opmerkingen te geven, kritische vragen te stellen, mee te denken op manieren waar ik zelf niet aan denk 🙂
Meer lezen en/of mijn info aan anderen geven?
Reacties welkom onder dit bericht, of neem persoonlijk contact met me op.

2 Comments

 1. Lieve katja,

  Ik hoop dat dit je nog wat ideeën zal geven.

  Misschien keer voor het uwv of cwi voor de deur gaan staan met een foldertje , met super pakkende tekst ” ben je dit ook zat dat niemand hier kan helpen, neem het heft in eigen handen (jij kan betere teksten schrijven dan ik) en kon naar eerste workshop voor 10 euro of gemeente benaderen dat ze paar van hun klanten sturen waarvan zij denken dat ze daar baat bij zouden hebben.

  Als je serie workshops wil voorbereiden kan je zorgen dat je aan het eind over iets handigs begint om ze lekker te maken voor de volgende, maar het ze niet uitlegt.

  plaatselijke wijkkranten vragen of ze jou verhaal willen drukken. Dat is beter dan reclame.

  Ik heb bij open eindhoven paar workshops gedaan voor 6 euro ook eentje voor verkoop als je de pdf wil daarvan hoor ik dat graag van je. Dat zijn 7 stappen en redelijk duidelijk. Je bogt al en sociale media ben jij beter in dan ik. Ik vond het lijken op een Mindmap maken.

  Ik denk dat jij moet zoeken wie jou doelgroep is en waar je die kan bereiken.

  Bij Open eindhoven /nijmegen’ andere steden eens vragen of ze hun netwerk willen uitnodigen voor jouw workshops. Wij hebben hier in eindhoven twee wijken die meer hulp krijgen.

  groetjes en tot volgende week.

  Ine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.