Waar kies jij voor: meer rust of meer onrust?

Er is van alles in beweging. Een hoop veranderingen. Sommige tijdelijk, maar veel heeft ook gevolgen voor de langere termijn. Zoals dat gaat met veranderingen. En het leven. Al kan het nu minder goed te bevatten lijken dan ooit, omdat het niet alleen in je eigen leven en omgeving gebeurt, maar wereldwijd.

Je hoeft niet alles wat je niet begrijpt of wat je onbekend is of waar je nog nooit eerder over heb nagedacht of wat voor het eerst gebeurt te kunnen bevatten om er mee om te kunnen gaan. Dit is een tijd waarin je uitgenodigd wordt om los te laten en met een frisse blik naar jezelf, je leven en alles om je heen te kijken.

Veranderingen zijn niet per definitie slecht of verkeerd. Al kan dat wel zo voelen. Doordat je niet meteen grip op de situatie hebt. Omdat het ook over thema’s als ziekte, dood, afscheid nemen en loslaten gaat. En ook omdat een hoop mensen -en het nieuws- automatisch gaan zuchten en steunen zodra er iets verandert. Maakt niet eens uit wat.

Veranderen houdt in dat er dingen anders gaan dan je gewend bent. En zo kunnen er juist ook bijzondere momenten, leuke gesprekken, inspirerende inzichten, grappige situaties, verrassende antwoorden, verbindende initiatieven, nieuwe wegen en kansen ontstaan. En kan je meer dankbaarheid ontwikkelen voor alles dat eerst zo vanzelfsprekend leek.

Wat helpt om de dingen anders te bekijken: benader alles met een flinke dosis openheid en nieuwsgierigheid. Mildheid naar jezelf en anderen. Voel en ervaar de beetjes ruimte die overal tussen zitten.

En neem regelmatig afstand. Van social media, nieuws, feiten, fictie, meningen van anderen en zelfs ook van je eigen gedachten. Zodat je jezelf, het gedeelte dat soms wat dieper in jezelf zit, beter kan horen. Dat is niet altijd even makkelijk, vooral niet als het nieuw voor je is om eerst naar jezelf te kijken, maar het kan je veel geven. En je kan je er bewuster van worden waar jij door je gedachtes, reacties en energie aan bijdraagt.

Meer rust of meer onrust?
Meer liefde of meer afkeer?
Meer acceptatie of meer oordelen?
Meer plezier of meer gedoe?

Meer luchtigheid of meer zwaarte?
Meer oplossingen of meer problemen?
Meer verbinding of meer afstand?

Het leven is en blijft altijd in beweging. Daar kan je niks aan veranderen. Je kan wel kiezen hoe je daarmee omgaat. De wondere wereld van ontdekkingen, groeiende zelfkennis en mogelijkheden!

  • Iedere maandag stuur ik een korte mail om je aandacht in het moment te houden. Ook iets voor jou? Meld je dan aan.
  • Roept dit artikel vragen, onrust of juist fijne herkenning bij je op? Voel je vrij om me erover te mailen. Een bericht hieronder kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.