Waarom anderen doen wat ze leuk vinden

Ik heb zelf een enorme drang om werk te doen dat echt bij me past. En ben er in de loop der jaren achter gekomen dat niet iedereen daar naar streeft. Vaak omdat men denkt dat het niet mogelijk is. Omdat ik juist steeds meer mensen tegenkwam die wél doen wat ze leuk vinden, ben ik in 2011 geleden de wekelijkse rubriek ‘doen wat je leuk vindt’ op mijn site gestart.

Een van de vragen die ik daar stel is: Vind jij het belangrijk om te doen wat je leuk vindt? De uiteenlopende antwoorden hebben me ontroerd, verbaasd, laten glimlachen, doen fronsen of instemmend doen knikken. Om jullie te inspireren, deze keer een overzicht van enkele antwoorden.

“Ik heb altijd keuzes gemaakt uit eigen interesse en uit drang naar creëren van kunst, meer dan uit een carrière motief. Dingen doen die ik leuk vindt komen op de eerste plaats. Als dat inhoud dat ik wat minder verdien, vind ik dat prima.”

Bertin van Vliet – beeldend kunstenaar/muzikant/grafisch vormgever

“Ja, dat is voor mij erg belangrijk, tegelijkertijd vraag ik mij af als iedereen zou doen wat ie leuk vindt of de wereld dan nog wel zo leuk is?”

Doeko Pinxt – Pink Sweater/Oddstream

“ Zeker. Ik voel een grote weerstand op komen als iemand zegt dat ‘werken erbij hoort’ en ‘je ook dingen moet doen die niet leuk zijn’. Want alles wat in je passie, persoonlijkheid of kwaliteiten valt ís leuk om te doen. “
Sigrid Boelens – Bureau Boel

“Ja, want dan werk je vanuit je hart en gaat je energie stromen. Dan kun je als mens je talenten optimaal benutten. Daarmee maak je naar mijn idee niet alleen jezelf maar ook de wereld een beter en mooier. “
Lidion Zierikzee – clownsprojecten

“Jazeker! Soms ebt dat besef wel even weg. Bijvoorbeeld als je geen geld hebt of als je tegenvallers hebt. … Maar uiteindelijk zal ik nooit rust kunnen vinden voordat ik weet dat ik echt heb geprobeerd om te leven van mijn creativiteit. En dat is precies wat ik nu aan het doen ben.”
Jorrit Spee – Vers Vermaak

“Ik vind dat ongelooflijk belangrijk. Ik ervaar daardoor zoveel vrijheid en geluk.”
Marieke van Dam – Bureau Play

Ik ben benieuwd of er antwoorden zijn die jou raken..

Meer lezen? De antwoorden van de 42 mensen die tot nu toe meedenken zijn te vinden via het ‘doen wat je leuk vindt’- overzicht.

https://katjalinders.nl/doen-wat-je-leuk-vindt-het-overzicht/

 

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.