Waarom mensen plastic bij het gft-afval doen

dar gft afval

Voor de zoveelste keer keek ik met een mengeling van verbazing en irritatie naar een plastic zak vol afval die bij het gft-afval was gegooid. Zo werkt recyclen natuurlijk niet. Hoe halen mensen het in hun hoofd om de verzamelcontainers voor het gft-afval als een prullenbak te beschouwen?

En ineens realiseerde ik me iets.

Het zou zomaar kunnen zijn dat mensen die niet in Nederland, of in de stad Nijmegen zijn opgegroeid helemaal niet weten dat deze bakken bedoeld zijn voor gft-afval. Het staat er namelijk óf niet op óf op een klein stickertje.

Ik ken deze bakken al jaren en weet daardoor waarom ze er staan. Het kan zomaar zijn mensen die hun restafval bij het gft-afval gooien helemaal niet vol onwil zijn, maar gewoon geen idee hebben waar deze bakken voor bedoeld zijn. En vinden ze het handig, een plek in de straat waar ze hun afval kwijt kunnen.

Ik ben benieuwd wat er nog meer niet goed gecommuniceerd wordt dat ik niet (meteen) doorheb, omdat ik weet waar het voor is..

dar gft afval sticker

2 Comments

  1. …en het vervelende is.. about GFT.. dat het gebruikt wordt om de brandhaard van bijvoorbeeld ’n afvalverbrander als AVR (oa in Duiven) te dempen.. -> lees: de hitte wordt afgekoeld door er GFT afval bij te storten.. zodat de hitte in de oven afneemt.. = het beetje plastic wat dan in de GFT zit.. verbrand dan toch.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.