Wat wil je nou écht doen?

Vroeger had je als mens weinig te kiezen op werkgebied. Je deed wat er van je verwacht werd. Of wat je ouders deden. Wat er te doen viel in je omgeving. En als man of vrouw had je vaak andere keuzes. Of geen keuze. Tegenwoordig is dat anders. Je kan eigenlijk alles doen wat je wilt. Wat een luxe! En hoe vermoeiend..

Als je uit alles kan kiezen, waar baseer je dan je keuze op?

Je kan kiezen voor vastigheid. Een goed salaris. De vrijheid van een eigen onderneming. Of de spanning die daar bij komt kijken. Een verantwoordelijke baan, zodat je op je toppen van je kunnen presteert. Iets in de buurt, zodat je niet ver hoeft te reizen. Of iets dat goed aansluit bij de schooltijden van je kinderen. Je wilt bezig zijn met je handen. Een bedrijf waar je na 10.00 begint, omdat je geen ochtendmens bent. Iets met weinig verantwoordelijkheid, zodat je in je vrije tijd goed op je leuke hobby’s kan concentreren. Of het maakt je niks uit, als er maar geld binnenkomt.

Stap voor stap voor stap

Bij mezelf heb ik de lat erg hoog gelegd, door steeds op zoek te gaan naar ‘de perfecte baan’. Ik had de ene baan na de andere, maar overal was wel iets. Uiteindelijk ben ik, ruim 12 jaar na mijn afstuderen, mijn eigen onderneming gestart. Ook daar was het even zoeken. Inmiddels weet ik waar ik goed in ben en wat ik leuk vind: ik help anderen met het ontdekken, verwoorden en waarmaken van hun passie.

Een heel leven leren

Ik gun iedereen een kortere zoektocht dan die van mij. En ik ben dankbaar voor mijn eigen weg. Ik heb overal iets geleerd, er kennis en ervaring opgedaan. Ik heb ervaren in welke werkomgeving ik het best tot mijn recht komt. Wat wel en niet bij me past. En de belangrijkste les: het leren houdt nooit op. Wat een rust om me dat te beseffen! Ik zie nu het leuke in het steeds blijven zoeken naar wat er het beste bij me past. Hopelijk jij ook?

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.