Wat zegt jouw hart je?

Omdat ik dit het verder delen waard vind, deel ik bij deze de inleidende tekst die ik schreef voor mijn ‘en nu aan de slag’-mailing van afgelopen donderdag:

Voordat ik een nieuwe mailing maak, kijk ik altijd eerst even terug naar de vorige die ik heb verstuurd, om ervoor te zorgen dat ze niet precies hetzelfde zijn. Uiteindelijk draait alles wat ik deel namelijk om een en hetzelfde thema: volg je hart en doe wat goed voor je voelt. Ik heb in de loop der jaren veel verschillende manieren gevonden om het hier over te hebben, zodat er steeds andere stukjes belicht worden. En iedereen die het leest op verschillende manieren wordt geraakt en aangespoord.

Zelf heb ik het ook nodig om er steeds op verschillende manieren aan herinnerd te worden. Het is zo makkelijk om te blijven hangen in gewenning, angst, apathie, zorgen of gedoe. Ook voor mij. Mensen denken vaak dat ik precies weet hoe ik mijn hart volg en dat ook 100% van de tijd doe, maar dat is niet zo. Juist omdat ik er soms ook van afdwaal, blijf ik altijd verse ideeën en materiaal houden om te delen.

“De onverwachte wegen zijn vaak het mooist.”
Damiaan Denys

Oefening baart wel kunst en dus ervaar ik dat ik de laatste jaren niet meer zo lang blijf ‘hangen’ als ik afdwaal van het pad dat mijn hart me aangeeft. Ik herken en erken mijn patronen. En ga er mee aan de slag.

“Oh wacht even, ik geef iemand anders de schuld van mijn krappe planning, terwijl ik zelf eerder ‘nee’ had kunnen zeggen.”
“Ah, daar ga ik weer, ik maak me zorgen over geld, terwijl ik weet dat het niet nodig is en sterker nog, dat het me juist belemmert.”
“Nou ja zeg, probeer ik weer een trainingsblok vorm te geven terwijl mijn gevoel er nu niet toe staat. Ik weet inmiddels toch wel dat ik het dan echt beter los kan laten en even kan gaan wandelen, zodat het later makkelijker kan komen.”

Ik vind het wonderlijk en mooi om zo iedere keer te blijven leren over mezelf. Bijzonder hoe puzzelstukjes altijd weer in elkaar passen. En dat veel van wat bij mij van toepassing is, universeel lijkt. Iedereen is in de kern uniek, maar ik hoor keer op keer dezelfde smoesjes, angsten en overtuigingen waarom mensen hun hart (nog) niet durven te volgen.

Zelf heb ik vorige week een inzicht gekregen. Als een donderslag bij heldere hemel. Ik realiseerde me dat ik altijd als een ondernemer denk. In alles. En dat dit me enorm in de weg zit en blokkeert. Want er was amper ruimte meer om te handelen naar wat mijn hart me influisterde. Het inzicht heeft me veel licht, helderheid en rust heeft gegeven.

Wat jij daar van gaat merken? Misschien niks. Misschien heel veel. De tijd zal het leren. Een eerste ding is dat ik deze mailing niet op dinsdagochtend, maar op donderdagochtend verstuur. Omdat mijn hart zich er maandag en dinsdag niet toe wilde zetten om dit te maken. En nu stroomt alles als vanzelf uit mijn vingers.

Wil je mijn mailingen ook ontvangen? Ik verstuur ze ongeveer een keer in de drie weken.
Je kan je via deze link aanmelden.
En bij aanmelding krijg je ook nog eens toegang tot de gratis korte online cursus ‘Wat voeg ik toe aan de wereld? En nu aan de slag!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.