Welke stap ga jij vandaag nog zetten?

Een blogstukje schrijven over vandaag.
Dat was mijn stap die ik vandaag nog zou zetten.

Vandaag gaf ik twee keer de workshop ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!’. tijdens het metzonderwerk-event in Rotterdam. Georganiseerd door Maarten Hunink, naar aanleiding van zijn augustus-uitdaging.
Werkzoekenden uit heel Nederland waren gekomen naar deze middag om workshops van Patty Golstein, Sylvia Niemantsverdriet, Jan Peter Bogers,  Dimitri Heesbeen en mij te volgen.

Het was mooi en bijzonder om weer te ervaren wat er gebeurt als je de juiste vragen stelt. Mensen de ruimte geeft. En mensen de ruimte nemen. Om te delen. Om mee te denken. Om ergens stil bij te staan. Om dingen te benoemen.

Mijn laatste vraag was: “welke stap ga jij vandaag nog zetten om te doen wat je echt leuk vindt?” Want bedenken waar je blij van wordt of wat je zou willen doen is een ding, daarmee aan de slag gaan is een tweede. Er werd geschreven, hard nagedacht, gezucht. En gedeeld.

Enkele van de antwoorden:
“Aan een iemand vertellen wat mijn droom is.”
“Het boek Refuse To Choose kopen”  
” Mijn successen van het afgelopen half jaar opschrijven.”
” Mezelf inschrijven voor de opleiding tot klokkenmaker.”
” Bellen met het recruitmentburo waar ik een sollicitatie heb lopen.” 
” Twee dummy’s kopen: een om in te schrijven en een om in te tekenen.”  

Het was een dag zonder deelnamegeld of vergoeding en iemand vroeg me wat ik zelf uit een dag als deze haal.
Ik vind het zo bijzonder en fijn als mensen delen waar ze blij van worden, als ik verbindingen en ideeën zie ontstaan, als ik zie dat ik iets raak bij mensen, als ik zie dat er iets in beweging wordt gezet.

En ik vind het verhelderend om regelmatig stil te staan bij wat ik kan, doe en welke stappen ik daarin kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.