Weten wat je deelt

Ik deel volop. Dat doe ik o.a. via mijn mail, blogs, Katja’s Verwonderingen, Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+. En heb dan vaak het idee dat in ieder geval iedereen die ik ken en op een of meerdere van deze manieren te bereiken is, wel precies weet wat ik doe. Het tegendeel bleek pas weer.

Ik was met een vriendin aan het praten. Het gesprek kwam op mijn cursussen en zei zij:”Dat klinkt interessant. Ik zag wel vanalles voorbij komen de laatste tijd, maar dacht dat jij je online cursus gewoon een kortere naam had gegeven.

Goed om zoiets te horen, waardevolle feedback!

Het zit zo:

Na drie succesvolle edities van mijn maandcursus ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!‘ kreeg ik het idee om nog een online cursus aan te bieden. Deze duurt 6 weken en is speciaal voor zelfstandig professionals die vanuit hun gevoel succesvol willen ondernemen. Een cursus die alles bevat wat ik zelf had kunnen gebruiken toen ik een paar jaar geleden met ondernemen begon. Deze heb ik ‘En nu aan de slag!‘ genoemd.

De basis is bij beide cursussen hetzelfde. Op een positieve, humorvolle en motiverende manier gaan deelnemers via opdrachten aan de slag. Zo krijgen ze een steeds beter beeld van wat hun talenten, knelpunten en plannen zijn wat betreft hun loopbaan. Aan het eind van de cursus weten ze beter wat ze kunnen en willen én hebben ze de eerste stappen gezet om dat te bereiken. Via een forum kunnen ze ervaringen, vragen en bevindingen delen met mij en de andere deelnemers.

De cursus speciaal  voor zelfstandig professionals gaat een paar stappen verder. Naast de basis gaan deelnemers aan de slag met onderwerpen als: het ondernemerschap, online aanwezigheid, prijsbepaling, contact met anderen en de eigen manier van netwerken. Er zijn ook modules met  informatie over praktische online zaken die erbij komen kijken, zoals de eigen site, social media en diverse slimmer werken-tools.

Mijn begeleiding bij deze cursus is groter. Zo reageer ik iedere week persoonlijk op de antwoorden die deelnemers geven op de voortgangsvragen. Ook krijgen alle deelnemers 2x 20 minuten een Skypesessie met mij. Om iedere deelnemer voldoende aandacht te geven, laat ik maximaal 15 deelnemers meedoen aan deze cursus.

Zelf heb ik lang geworsteld met wat ik wilde doen. Vandaar dat ik na mijn afstuderen 13 jaar veel verschillende banen heb gehad. Ik wilde die baan hebben waarbij ik helemaal tot mijn recht zou komen. Want waarom zou ik anders willen? Het bleek veel moeilijker dan ik dacht. Ik heb er vele blogs over geschreven, maar in het kort komt het er op neer dat ik lang het idee had dat waar ik goed in ben, niet zo bijzonder is. Dat niemand daar echt op zat te wachten.

wieschrevenverhalen watermerkDe keuze om te gaan ondernemen was voor mij een logisch gevolg na al die jaren zoeken. Ook op dit pad heb ik veel geleerd en ontdekt. Ik leer graag lezend en heb vele boeken over ondernemen verslonden. Wat een verademing toen ik er op een dag achter kwam dat veel boeken elkaar tegenspraken: er was niet één beste manier!
En wat een verademing toen ik erachter kwam dat mijn gevoel en intuïtie me niet in de weg zaten, maar me juist op de goede weg hielpen.

We hebben allemaal onze eigen talenten en vaardigheden en deze mogen er allemaal zijn. We hebben allemaal iets toe te voegen aan de wereld, groot of klein. En klein is daarbij zeker niet minder belangrijk dan groot. Dit alles is wat ik wil overbrengen in alles wat ik doe en dus ook met mijn online cursussen. Ik krijg dan ook een warm en trots gevoel van binnen als ik van deelnemers reacties in het forum krijg als:

“Er begint steeds meer te stromen. Langzamerhand vallen de puzzelstukjes op z’n plek. “

“Omdat ik zelf iemand ben die altijd alles perfect wil doen , ben ik iemand die bijna nooit echt tevreden is en daardoor minder geniet van de dingen die er zijn. Het filmpje helpt mij te accepteren dat de kwetsbaarheid er mag zijn. En dat voelt goed.”

“Ik herken de nieuwsgierigheid van Katja en ga er weer opnieuw mee aan de slag.”

“Het is ook verhelderend om te lezen dat jij de 1e 2 jaar van je eigen ondernemerschap alle kanten om ging. Soms ben ik me te weinig bewust dat ik daar niet de enige in ben. Dank je voor het inzicht.”

Ben jij werkzoekend, zelfstandig professional of aan het twijfelen tussen een baan en een onderneming en kan jij een van bovenstaande cursussen goed gebruiken om verder op je eigen manier te leren en groeien?

Kijk dan hier voor meer informatie over de cursussen of om je meteen aan te melden.

De 6 weekse ‘En nu aan de slag’ start op maandag 6 januari.
De maandcursus ‘Wat wil ik nou écht? En nu aan de slag!’ start op maandag 20 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.